Automobilfabrikken Fiske (Innbundet)

Forfatter:

Lars Fiske (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 73
Illustratør: Fiske, Lars
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282550543
Omtale Automobilfabrikken Fiske
I 1917 var Lars Fiskes farfar med på den største satsning noensinne på bilproduksjon i Norge, Norsk Automobilfabrik AS, og en stor fabrikk ble reist på Kambo utenfor Moss. Fabrikken produserte biler på lisens fra svenske Scania-Vabis og i 1919 ble Lars Fiskes farfar direktør, og fabrikken ble døpt om til Norsk Automobilfabrik Scania-Vabis AS. I 1928 ble virksomheten flyttet til Oslo og ble etter hvert tatt over av Lars Fiskes far, da under navnet Automobilfabrikken Fiske AS. På slutten av 60-tallet ble det vanskelig å drive som liten bilprodusent og fabrikken ble avviklet i 1972.

Lars Fiske hadde under oppveksten vært veldig lite interessert i Automobilfabrikken og i biler, og tok heller ikke førerkort. På 2000-tallet begynte han mer og mer å interessere seg for Automobilfabrikken, men faren, som han tenkte skulle fortelle alt om dette, ble syk og Fiskes mange spørsmål fikk aldri noe svar før han døde. Dette resulterte i at han som 39-åring bestemte meg for å ta sin første kjøretime, og finne ut alt om sin farfar og fars bilvirksomhet. Lars Fiske tok førerkort i 2006.

I Autmobilfabrikken Fiske følger vi Lars Fiskes undersøkelser om denne spennende delen av norsk industrihistorie, som også blir en stor del av hans egen families historie.

Til toppen