Assegai (Heftet)

Serie: Courtney 13

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Assegai
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Courtney
Serienummer: 13
ISBN/EAN: 9788202324438
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Assegai

Året er 1913. Eks-soldaten, nå profesjonell jeger i Britisk Øst-Afrika, Leon Courtney, guider rike menn fra USA og Europa på storviltjakt på Masai-stammens territorium. Leon har utviklet et spesielt forhold til Masaiene.

En av Leons klienter er greve Otto van Meerbach, en tysk industrialist som eier et selskap som bygger fly og kjøretøy til keiserens voksende armé. Rett før utbruddet av første verdenskrig rekrutteres Leon av sin onkel Penrod Ballantyne, som har kommandoen over de britiske styrker i Øst-Afrika. Hans oppdrag er å samle informasjon fra von Meerbach. Men Leon hadde ikke regnet med følelsene som oppstår i møte med von Meerbachs vakre og gåtefulle elskerinne Eva von Wellberg.


Anmeldelser:

Forfatterens skildringer av Afrikas to- og firbente rovdyr er like levende og fengslende som alltid, og Assegai er en bekreftelse på at Smith aldri svikter sitt publikum.
- Erling Koldaas, Trønder-Avisa (Terningkast 5)


Men så lenge man tolererer Smiths dyrking av det britiske imperiet og hans noe gammelmodige verdenssyn, er dette strålende underholdning av godt, gammelt merke. Lærerikt er det også.
- Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv


Underholdende spenning fra Øst-Afrika
Dette er først og fremst en historisk spenningsroman som er underholdende å lese. Smiths vennlige blikk mot det britiske imperiet kan virke noe passé, men siden helten i historien tilhører nettopp den gruppa kan det tas som en refleks av tidsånden - for å si det sånn. Smith skuffer neppe sin store leserskare.
-
Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

Til toppen

Andre utgaver

Assegai
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Assegai
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Wilbur Smith:

Bøker i serien