Anger av Arnaldur Indridason (Lydbok MP3-CD)

Anger (Lydbok MP3-CD)

Serie: Erlendur Sveinsson 8

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Nørve, Ivar
Spilletid: 9:04
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 498.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: Svörtuloft
Oversatt av: Løken, Silje Beite
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202355586
Kategori: Lydbøker voksne og Krim og mysterier
Omtale Anger

Arnaldur Indridason har gjort en genistrek ved å la kolleger av krimhelten Erlendur Sveinsson vikariere som hovedpersoner. I Irrganganger var det Elinborg vi ble bedre kjent med, I Anger er det Sigurdur Oli som står sentralt.

Sigurdur Oli får en telefon fra en kompis med spørsmål om hjelp. Kompisen har et vennepar som er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte. Sigurdur Oli går med på å kontakte Sigurlina og Ebeneser, paret som står bak utpressingen. Da han ankommer hjemmet deres finner han Sigurlina død. En mann med balltre flykter fra åstedet.

Men dette blir bare en av flere utfordringer for Sigurdur Oli. Han har flyttet fra kona, Bergtora. Hans far er alvorlig syk. Og i tillegg oppsøkes han av en sliten og stakkarslig alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Indridason turnerer de ulike handlingstrådene med sedvanlig bravur og skaper en krim som er mer actionfylt enn tidligere. Vi får god innsikt i enkelte islendingers tendens til å leve over evne med altfor høye lån og dekadent livsstil, og hvordan himmel kan snus til helvete. Skulle ikke Erlendur komme tilbake fra ferie er Sigurdur Oli en sterk kandidat til rollen som ny hovedperson.

Til toppen

Andre utgaver

Anger
Bokmål Lydbok-CD 2011
Anger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Om forfatter Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason  fra Island har lenge vært en av Europas mest leste krimforfattere. Hans bøker oversettes til rundt tretti språk og selges i millionopplag. Han har vunnet mange priser for sine bøker, blant annet den nordiske Glassnøkkelen og den britiske Golden Dagger.

Til toppen

Bøker i serien