Amerikansk jord (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 413
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: American dirt
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205546882
Omtale Amerikansk jord
«Alt ved denne boken er enestående.» Oprah Acapulco, Mexico: Mens Lydia og hennes åtte år gamle sønn gjemmer seg på badet, blir resten av familien massakrert i hagen. Et narkokartell på jakt etter Lydias journalistektemann tror de har klart å ta ham og hele familien hans av dage. Lydia vet at det bare er et spørsmål om tid før de vil komme etter henne og sønnen.
  
De flykter - først på måfå, deretter nordover. Mer enn 200 mil må de legge bak seg, med buss og tog, og til fots gjennom ørkenen, før de kommer til USA. På veien møter de barmhjertighet og medmenneskelighet, men også livstruende farer. Og hele tiden puster lederen for narkokartellet dem i nakken.
   
Amerikansk jord er en intenst gripende roman om en mor og et barn på flukt - om sorgen over de som er borte, og om hvor langt vi er villige til å gå for å redde dem vi er glad i. Og samtidig er den en ulidelig spennende katt-og-mus-fortelling som ikke slipper taket i deg. «En hjertestansende roman om å overleve, om farer og kjærlighet.»
The New York Times
  
«Cummins beviser at skjønnlitteratur kan øke vår empati.»
Time
 
«En hjertebankende, sidevendende, klarer-ikke-å-legge-den-bort, sitte-oppe-til-tre-på-natten, adrenalinpumpende fortelling ... som følsomt, ømt og komplekst undersøker voldsomme, skjellsettende traumer.»
Los Angeles Times
 
«Fortellingen er mesterlig komponert av tidløse elementer: sorgens marerittaktige logikk, verdien av menneskelig godhet, kjærlighetens evne til å få oss til å klare det ufattelige ... Cummins beviser at skjønnlitteratur kan øke vår empati.»
Time
  
«Amerikansk jord kommer til å bli den definerende boken i 2020.»
New York Journal of Books
  
«Det er lenge siden jeg har bladd om så fort som jeg gjorde da jeg leste Amerikansk jord. Plottet er stramt, smart og uforutsigbart.»
John Grisham
  
«Denne rå, kraftfulle romanen er en øyeåpner. Den er viktig lesning for vår tid.»
Tracy Chevalier
  
«Amerikansk jord er både et moralsk kompass og en oppslukende leseropplevelse. Jeg klarte ikke å legge den fra meg. Jeg kommer aldri til å slutte å tenke på den.»
Ann Patchett
  
«Amerikansk jord er et enestående stykke arbeid, med perfekt balanse mellom frykt på den ene siden og kjærlighet på den andre. Jeg skulle gjerne sett den som ikke fullfører boka etter å ha lest de første sju sidene. Prosaen er plettfri, og historien er like intens hele veien ... en sabla god roman om en god kvinne på flukt med sin skjønne sønn. Den er fabelaktig.»
Stephen King
  
«Denne enestående romanen om ukuelig vilje vil berøre leserne dypt.»
Publishers Weekly
  
«Lydia og Luca er ytterst troverdige karakterer, og den nervepirrende reisen deres har akkurat samme fart og kraft som et godstog. Intenst spennende og dypt menneskelig.»
Kirkus Reviews
  
«Denne gripende fortellingen om en mor og en sønn langs Mexicos flyktningruter kombinerer menneskelighet med drivende action.»
The Guardian
  
«Den vil rykke tak i hjerterøttene dine.»
Marie Claire  

Til toppen

Andre utgaver

Amerikansk jord
Bokmål Innbundet 2020
Amerikansk jord
Bokmål Ebok 2020
Amerikansk jord
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Bøker i serien