Alt han opplevde i Portugal (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 325
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256026807
Omtale Alt han opplevde i Portugal
En forunderlig roadmovie i en brors litterære fotspor.

«Hvis jeg skal være ærlig, tok jeg vare på kofferten med min brors etterlatte tekster for hans skyld, eller for min egen? Hvem vet om ikke en utgivelse av etterlatte tekster så lenge etter den oppsiktsvekkende debuten, vil kunne ødelegge inntrykket av og minnet om en enestående forfatter. Men det er også den muligheten at det fins tekster i kofferten som kan komme til å stille alt jeg selv har frambrakt i de tredve årene siden han døde, i skyggen. Er det egentlig det som er grunnen til min vegring mot å åpne kofferten?»

En norsk forfatter har begynt å tvile på om han egentlig er god nok. Samtidig legger han ut på en reise til Portugal for endelig å komme til bunns i en gammel, uoppgjort oppgave: å åpne brorens koffert med uutgitte tekster. Den har av ulike årsaker stått uåpnet i et par tiår siden broren døde. Planen bak reisen er å oppsøke steder der tekstene ble skrevet, for å få dypere innsikt. Han er på gyngende grunn, men håper å komme til klarhet innen reisen er over. Men kofferten lever sitt eget liv.

«Alt han opplevde i Portugal» er en selvransakende og til tider absurd fortelling om en forfatters reise i sin brors litterære fotspor.

Til toppen

Andre utgaver

Alt han opplevde i Portugal
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Ulf Breistrand: