Allmenningen (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 271
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203396489
Omtale Allmenningen
Lodve mister jobben, og samtidig gjør Sissel det slutt. Da stillingen som bomvokter på Midtvangen fjellovergang blir ledig, ser ikke Lodve noen annen mulighet enn å ta jobben. Han er knust, men ettersom årene går, vokser kjærligheten han følte for Sissel til djup kjærlighet for naturen og menneskene som passerer bommen.

Men kapitalismens trehoda troll står og glor. Det glor på skogen og fjellene i Lodves rike. Ett av hodene heter automatisering. Et annet heter kommersialisering. Det tredje heter forvaltning.

Trollets dårlige ånde når også Lodve, og kamplysten vekkes. Tiden er inne for å kjempe for det han har kjært. Men kan han vinne kampen alene?

«Helene Guåkers roman er ein kraftprestasjon. (...) Guåkers språk er dialektnært og levande. Oppbygginga i romanen er framifrå. Forfattaren viser ei utstrekt kjensle for balansen mellom sentimentalitet og realitetar. Denne lesaren blei etter siste side sitjande og sjå ut av vindauget og kjenne seg opplyst, forbetra og takksam.» Ingvild Bræin, Dag og Tid

«... en solid, usentimental fortelling om viktige verdier. (...) en ambisiøs og dyptloddende fortelling der kjærligheten i vid forstand står på spill. (...) Det hele behandlet med innsikt og nydelig språkføring på Ringsaker-dialekt.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Denne boken fortjener heder og ære, en litterær godbit bokhandlerne må pushe ut og anbefale.» Simen Ingemundsen, Randaberg 24 (Terningkast 5)

Til toppen

Andre utgaver

Allmenningen
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Helene Guåker: