Alligatorvannet (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Hulda Westberg Sparbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alligator lake
Oversatt av: Sparbo, Hulda Westberg
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202401351
Omtale Alligatorvannet

Nydelig, tankevekkende og troverdig

Bli med til Mississippi, der rasismen fremdeles syder under overflaten av Alligatorvannet. I denne nydelige romanen møter vi Avery, som flyktet fra Mississippi til Colerado som gravid tenåring. Kjæresten var svart, og han holdt på å miste livet på grunn av sitt forhold til Avery. Etter ti år blir hun invitert til brorens brylupp, og vender for første gang tilbake med sin søte datter Celi, som er lykkelig uvitende om at hennes mørke hud vil vekke oppmerksomhet.

Et sommmerbryllup fører Avery Pritchett og hennes lille datter Celi hjem til Mississippi ti år etter at hun forlot hjemstedet.

Avery har bodd i Colerado de siste ti årene etter å ha flyktet fra Mississippi som gravid tenåring. Her har hun skapt seg et nytt liv med datteren Celi og en jobb som sykepleier. Barnefaren er svart, og han holdt på å miste livet på grunn av sitt forhold til Avery. Kontakten mellom dem opphørte da Avery reiste, og han har aldri truffet datteren.

Da Avery motttar en invitasjon til brorens brylupp, øyner hun en mulighet til å vende hjem og gjenforenes med familien. For datterens skyld om ikke annet. Selv trenger hun å finne svaret på hvordan Celi kunne arve en sykdom som bare bryter ut dersom både moren og faren har afrikansk blod i årene. For å finne ut av dette må hun granske sin egen families historie. Til dette trenger hun hjelp av sin eksentriske bestemor og moren som er full av fordommer.En lesers drøm er å sette seg godt til rette med en god bok om tankevekkende og troverdige mennesker. Alligatorvannet er en slik bok.
- Southern Literary Review

Rørende og befriende.
- Eileen Clymer Schwab, forfatter

En gripende og uforglemmelig leseopplevelse.
- Lynn Sheene

En gripende, praktfull roman.
- Caroline Leavitt, forfatter

Til toppen

Andre utgaver

Alligatorvannet
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Lynne Bryant:

Anmeldelser Alligatorvannet

En lesers drøm er å sette seg godt til rette med en god bok om tankevekkende og troverdige mennesker. Alligatorvannet er en slik bok.
- Southern Literary Review

Rørende og befriende.
- Eileen Clymer Schwab, forfatter

En gripende og uforglemmelig leseopplevelse.
- Lynn Sheene

En gripende, praktfull roman.
- Caroline Leavitt, forfatter

Til toppen

Om forfatter Lynne Bryant

Lynne Bryant (f. 1959) er oppvokst i Mississippi, men bor nå i Colerado. Hun har tidligere utgitt Catfish Alley, som i likhet med Alligatorvannet også tar for seg det komplekse forholdet mellom svarte og hvite i Mississippi.

Til toppen

Bøker i serien