Allianser (Innbundet)

Serie: Thorgal og hans verden 4

Forfatter:

, og

Olivia Tångring (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 152
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Digne d'une reine
Oversatt av: Tångring, Olivia
Serie: Thorgal og hans verden
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788242972668
Omtale Allianser
ET SPEDBARN blir reddet fra en flåte på havet av vikinger i Nordlandet. De gir ham navnet Thorgal Ægirsson, etter tordenguden Tor og havguden Ægir. Etter hvert får han vite at han er etterkommer av folket fra legendariske Atlantis, og hans skjebne er sammenvevd med guder, halvguder og andre mytiske skikkelser. Thorgal selv har ett ønske - å få leve i fred med familien sin, men hans barn bærer på en arv som fører også dem ut på oppdrag og eventyr til fjerne himmelstrøk og andre verdener.

«En dronning verdig» av Sente og De Vita Valkyrjenes dom over Kriss har falt, og tilbake i Midgard må hun utføre en handling som er en dronning verdig. Hun kan heller ikke drepe noen eller noe uten at pilspissen som sitter i brystet hennes, tar livet av henne. Forsynet fører Hildebryn hennes vei, en kongsdatter som vil redde sin fars rike.

«Allianser» av Sente og De Vita: Det meste ligger til rette for at Kriss kan innta tronen til kongen over vikingene, det eneste hun mangler er adelig byrd. Men andre er også interessert i dette territoriet, først og fremst kristenkongen Magnus, som rykker stadig nærmere med sine overlegne styrker. Allianser må inngås, og det raskt.

«De tre søstrene» av Yann og Surzhenko: En lang, hard vinter i Thorgals ungdom. Folk sulter, og høvdingsønnen Bjørn, som styrer landsbyen mens faren er på tokt, vurderer menneskeofring for å blidgjøre gudene. Tre hvaler som strander i bukten, kan synes å være redningen, men Thorgal innser at disse helt spesielle hvalene må reddes.

Bindene omfatter hovedserien om Thorgal, historier av tegneseriekunstnerne Jean Van Hamme (forfatter) og Grzegorz Rosinski (tegner). I hvert bind er det også artikler og presentasjoner som gir innblikk i Thorgals verden.

Til toppen

Flere bøker av Hege Høiby, Yves Sente og Yann:

Bøker i serien