Alle syndere blør (Innbundet)

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 357
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: All the sinners bleed
Oversatt av: Aurstad, Tore
ISBN/EAN: 9788232806058
Omtale Alle syndere blør
Titus Crown er den første svarte sheriffen i Charon County i Virginia. En søvnig småby i sørstatene uten mye kriminalitet. Men etter mange år i FBI, vet Titus godt at selv om hjembyen hans virker idyllisk, så lurer det mange hemmeligheter under de kaprifoldekkede engene.

Et år etter at Titus tiltrådte blir en lærer drept på skolen av en tidligere elev. Eleven blir selv skutt ute på skoletrappen av betjentene til Titus. Eleven er svart, betjenten er hvit. Dette gjør ikke hverdagen enklere for Titus, spesielt når en radikal gruppe vil paradere for å feire byens sørstatshistorie.

Under etterforskningen av skoleskytingen avdekkes det forbindelser til forferdelige forbrytelser. En rekke forsvinninger ser også ut til å ha tilknytning til en sak som har dype, historiske spor i småbyens egne mørke fortid. Charon County er Titus sitt hjem og ligger hans hjerte nær når religion, tro og vold møtes, så er han nødt til å ta et voldsomt oppgjør.


«En av de mest muskuløse, særpregede og fengslende stemmene i amerikansk krimlitteratur ... Dypt rørende og minneverdig.»
Washington Post

«Det som skiller denne ut, som gir den både pondus og tekstur, er den feilfrie skildringen av småbylivet og de ubehagelige (og noen ganger voldelige) sammenkomstene mellom Charons svarte og hvite innbyggere
... For meg løftet stedets virkelighet og menneskene som bor der, historien opp og fikk den til å synge.»
Stephen King, New York Times

«Cosbys litterære ferdigheter er eksepsjonelle. Karakterene hans føles så ekte, dialogen er perfekt, og historien ... er så moralsk kompleks at den krever leserens fulle oppmerksomhet. Dette er en kriminalroman å nyte og gruble over.»
Booklist, stjerneanmeldelse

Til toppen

Andre utgaver

Alle syndere blør
Bokmål Ebok 2024
Alle syndere blør
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024