All verdens småting ; Løsøre ; Selvomsorg (Heftet)

prosa : :

Serie: Kortprosa 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 448
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: All verdens småting
Serie: Kortprosa
ISBN/EAN: 9788205411999
Omtale All verdens småting ; Løsøre ; Selvomsorg
Ole Robert Sundes tre bøker om tilværelsens småting i ett bind.
Et pepperkorn og en note av Bach. Noen avklipte negler, en ødelagt knapp. Å høre lyden av fallende snø og å oppdage en brett på et gammelt familiefotografi. Å krysse en dørterskel og å skifte en sikring, - i de tre bøkene som her er samlet mellom to permer, dreier det seg om de minste og mest bagatellmessige spor etter menneskelig virke og nærvær. Men det dreier seg også om noe mer. For Ole Robert Sunde handler det om å være intenst nysgjerrig på alt det trivielle som omgir oss i hverdagen. Det handler om å tenke like åpent som man sanser, og om å søke et språklig uttrykk der sansning, tenkning og skrift spiller sammen simultant. Og i spenningsfeltet mellom distraksjon og konsentrasjon oppstår det her noe en kunne fristes til å kalle en slags småtingenes fenomenologi.

Skrevet om All verdens småting:

«Ole Robert Sundes stemme er blant de mest særpregede i norsk samtidslitteratur, stedig snakker han til oss, snakker og snakker, bryter ned leserens motstand og drar oss inn i sin egen tenkning.»
Toril Brekke, Aftenposten

Om Løsøre:

«Over 128 sider viser forfatteren en sjelden evne til å kombinere litteraturens iboende fremmedhet med en reell utvidelse av norsk språk. Det er stor 'liten' litteratur.»
Peter Amdam, Natt og Dag

Om Selvomsorg:

«... en fascinerende, elegant og lekende ferd gjennom hverdagslige fenomen som studeres så nøye at både forfatter og leser i blant havner helt andre steder. Til leserens glede.»
Leif Ekle, NRK P2

Om Ole Robert Sunde i Store Norske Leksikon

Til toppen

Flere bøker av Ole Robert Sunde:

Bøker i serien