All gjeldende fornuft (Heftet)

en brevroman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 154
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: All gjeldende fornuft
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205512542
Omtale All gjeldende fornuft
Om lengselen etter å tenke klart, med følelsene, ikke bare fornuften. Gjennom brevskriving har mennesker i århundrer delt tanker, følelser, lengsler. Brevene i denne boken utgjør en slik henvendelse, drevet av desperasjon og et ulmende ønske om forandring. Vekk fra rasjonalitet og målstyring, i drift mot frihet og de grunnleggende relasjonene livet består av. Med et utgangspunkt i den aldrende kvinnens knapt synlige posisjon i vår kultur skriver avsenderen brev til en livsledsager, til en venninne og til et ukjent «du». Hele veien drives hun av et ønske om å tenke klare tanker, lytte til inderligheten og alvoret og ta gode avgjørelser. I strid med all gjeldende fornuft.
 
Wencke Mühleisen har gjennom et helt liv markert seg som en personlig deltaker i samfunnsdebatten, både som performancekunstner og kjønns- og medieforsker. Hun er en uredd forkjemper for menneskers fellesskap, utfoldelse og frihet til å forme egne roller. «Wencke Mühleisen stiller seg selv fram, sårbart og reflekterende.»
Jon Rognlien, Dagbladet  
«... en punkthistorie over selvrealiseringens nytelse og kollaps.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad
 
«Mühleisen har en egen evne til å kombinere et selvkritisk og et kulturkritisk blikk, med en sjelden grad av oppriktighet, og det gjør henne alltid interessant å lese.»
Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen
  «Virkelighetslitteratur som virkelig betyr noe ... Det skapes et rom for å tenke sammen med forfatteren, som går utover rammene en roman vanligvis har.»
Kjetil Røed, Aftenposten

Til toppen

Flere bøker av Wencke Mühleisen:

Bøker i serien