Alice Munros beste (Heftet)

noveller i utvalg

Serie: Forfatternes beste 

Forfatter:

Ragnhild Eikli (Oversetter) Merete Alfsen (Oversetter) Ebba Haslund (Oversetter) Kia Halling (Oversetter) Inger Gjelsvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 694
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alice Munros beste
Oversatt av: Eikli, Ragnhild , Alfsen, Merete , Haslund, Ebba , Halling, Kia og Gjelsvik, Inger
Serie: Forfatternes beste
ISBN/EAN: 9788205464513
Omtale Alice Munros beste
Alice Munro er i 2013 tildelt Nobelprisen i litteratur. I denne samlingen finner du hennes beste noveller. Første og andre verdenskrig, mellomkrigstidens depresjon i Canada, moderne kvinnefrigjøring; dette og mer tjener som bakgrunn for livene beskrevet hos Alice Munro. De store forhold griper inn i de små, men til tross for verdens store begivenheter lever vi livene våre: Vi forelsker oss, gifter oss, får barn som kanskje ikke blir som vi håpet, skiller oss igjen. Vi har affærer som skader og ødelegger, og venner vi dypest sett forakter. Vi har foreldre som forfølger oss selv etter sin død, og vi har søsken vi ikke forstår. Alt dette skriver Munro om. I hennes historier trer små liv frem for oss med alle sine prosaiske og magiske sider.Boken inneholder også et «bonusspor», et intervju med Alice Munro av Kaja Schjerven Mollerin og Trude Rønnestad.   «Å lese Alice Munros noveller er en påminnelse om hvor oppsiktsvekkende få bøker det egentlig er som virkelig gjør inntrykk på en. Selv om jeg gikk til hennes nye bok med store forventninger, sitter jeg forbløffet tilbake.»
 Terje Holtet Larsen, Dagbladet  «Det er vel bare å kjøpe inn alle novellesamlingene til Alice Munro og dele ut i øst og vest. Hver av novellene hennes er som en roman, ja, et helt liv. Dette er bøker man kan leve lenge på.»
 Brit Bildøen på spørsmålet «Hvilke bøker gir du bort til jul?» i Dagbladet  «Munro greier på en eller annen måte ofte å fange inn et helt livsløp uten at de blir lange. Hun er en mester til å beskjære. Hun formidler mye større volumer av innsikt og av levd liv enn kortformatet skulle tilsi.»
Knut Faldbakken, VG  

Til toppen

Flere bøker av Alice Munro:

Bøker i serien