Air Mail (Innbundet)

Brev 1964–1990

Serie:  142

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 392
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Air Mail. Brev 1964–1990
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
Serie:
Serienummer: 142
ISBN/EAN: 9788202391676
Omtale Air Mail
Air Mail  inneholder brevvekslingen mellom den nobelprisvinnende poeten Tomas Tranströmer og hans amerikanske venn og kollega Robert Bly. Gjennom en 26-årsperiode utveksler de synspunkter på storpolitikk, historie, psykologi - og selvsagt kunst og litteratur. Minst tre dager tar brevets ferd fra en postkasse i Sverige til en postkasse i Midtvesten - tilstrekkelig hurtig til å bevare puls og åndedrag, og samtidig med en forsinkelse som bremser ordene i flukten. Den norske utgaven av Air Mail inneholder nyoppdagede brev som ikke tidligere er publisert på noe skandinavisk språk. Forord ved forfatter Jan Erik Vold og redaktør Torbjörn Schmidt. Oversettelse ved Bjørn Alex Herrman.

Air Mail. Brev 1964–1990 – designet av Aslak Gurholt Rønsen, typografert av Jørn Aagaard – ble kåret av Grafill til "Årets vakreste bok 2014".

  • Smussomslaget til Air Mail er laget av kraftpapir, altså godt, gammeldags gråpapir, pakkepapir, husholdningspapir, kall det hva du vil – trolig den rimeligste papirtypen som er anvendt på noen av de innsendte bøkene til årets konkurranse.
  • Ikke to smussomslag er identiske. Det skyldes at fire små stickers – én rød (med forlagets logotype), én hvit (med strekkoden) og to blå (med boktittelen) er klistret på omslaget manuelt, uten nøyaktige regler for plassering.
  • Baksideteksten er den lengste på noen Flamme-bok noensinne.
  • Boka er den andre i Flammes historie som mangler et brennende ryggikon, skjønt «vingene» på den blå stickeren kan tenkes som ildtunger.
Avsnittsinnrykkene i baksideteksten er kanskje i overkant lange? Og ryggteksten kunne vært større?

Til toppen

Anmeldelser Air Mail
Prisen for "Årets vakreste bok 2014" gikk til Air Mail. Brev 1964 – 1990, Tomas Tranströmer og Robert Bly (Flamme forlag 2013), designet av Aslak Gurholt Rønsen i firmaet Yokoland. Boken fikk også gull i klassen for "Årets vakreste skjønnlitterære bok".

Prisene for "Årets vakreste bøker" deles ut hvert år av Grafill, som er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon.

Til toppen

Bøker i serien