Å holde pusten (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 179
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Å holde pusten
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205472563
Omtale Å holde pusten
En roman om utenforskap. Vinner av Sørlandets litteraturpris 2014. Å holde pusten er en roman om å få besøk fra barnevernet, om å ha en kjæreste som ligner på en firfisle, og venner som lever i en annen virkelighet. Det handler om å ha en mor som er syk, en far i Kristiansand, en lillesøster som ikke vil på skolen. Å holde pusten er en historie om en seksten år gammel jente. Det handler om å være barn, og om å holde på å bli voksen. Men mest av alt handler det om å holde ut. Holde fast. Og holde sine egne folk samlet.  «Språket er konsist, øyeblikkene som utgjør hver fortelling er alle poengterte og godt fremstilt.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv «Ein psykologisk utviklingsroman det står respekt av.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen «Ho er rett og slett eit bråmoge litterært talent, og minner både i stil og tematikk om den veletablerte og feira Ingvild Rishøi. Debutromanen er med andre ord svært god, ikkje berre fordi forteljarteknikken er upåklageleg, men fordi Øksendal Kaupang har ei viktig historie å fortelje.»
Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid «Hun har bygd opp en bok som består av korte kapitler som veksler mellom fortid og nåtid - og det funker. Spesielt fordi hennes språk er både lekent, fyldig og spenstig.»
Helge Kjøniksen, Moss Avis «Å holde pusten av Agate Øksendal Kaupang er en meget sterk debutantbok. Sannsynligvis en av høstens sterkeste debutantbøker.»
Utrop.no «En meget sterk debut.»
Thorstein Buer, Finnmark Dagblad «Å holde pusten er brutal, banalt ærlig og sår, og anbefales på det sterkeste til alle dem som tror vi lever i et hvitt og plettfritt samfunn.»
Thea Storøy Elnan, Universitas  

Til toppen

Bøker i serien