Vinter over verden (Heftet)

Serie: Århundre-trilogien 2

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 912
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Winter of the world
Oversatt av: Carlsen, Monica
Serie: Århundre-trilogien
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202409128
Omtale Vinter over verden

Vinter over verden fortsetter historien om de fem familiene – henholdsvis amerikansk, tysk, russisk, engelsk og walisisk. Disse og mange andre personer opplever at livene deres krysses og deres erfaringer belyser de store hendelsene som har preget århundret.

Berlin i 1933 er i omveltning. Elleve år gamle Carla von Ulrich sliter med å forstå de interne spenningene i familien, samtidig som Hitler griper makten. Inn i denne uroen dukker hennes mors formidable venn, det tidligere parlamentsmedlemmet Ethel Leckwith opp. Hun har med seg sin sønn, studenten Lloyd som snart vil oppleve nazismens brutale virkelighet på nært hold. Han kommer i kontakt med en gruppe tyskere som er fast bestemt på å motsette seg Hitler - men er de villige til å gå så langt som å forråde sitt eget land? Denne type mennesker følger Volodja nøye med på. Han er russer med en lys fremtid i Den røde armés etterretningstjeneste.

Det verdensomspennende sammenstøt av militær kraft og personlig overbevisning som følger, vil sveipe over dem alle, fra Londons gater til Pearl Harbour, fra Spania til Stalingrad, fra Dresden til Hiroshima. På Cambridge blir Lloyd uimotståelig trukket mot den slående amerikanske sositetsjenta Daisy som representer alt hans venstreorienterte familie forakter. Men Daisy er mer interessert i aristokratiske Boy Fitzherbert - amatørpilot, festløve og ledestjerne i Den britiske fascistunionen.

Men ingenting vil gå som de hadde tenkt i det livet og håpet til en hel verden blir knust av den største og mest grusomme krigen i menneskehetens historie.

Vinter over verden er den andre boken i Ken Folletts unikt ambisiøse og dypt tilfredsstillende trilogi om forrige århundre. På egen hånd eller lest etter Kjempenes fall, er dette en storslått, fengslende og episk fortelling om global konflikt og personlig drama.

Til toppen

Andre utgaver

Vinter over verden
Bokmål Ebok 2014
Vinter over verden - Del 1
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Vinter over verden - Del 2
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Vinter over verden - Del 3
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Ken Follett:

Bøker i serien