tilintetgjøre (Heftet)

Forfatter:

Tom Lotherington (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 656
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: anéantir
Oversatt av: Lotherington, Tom
ISBN/EAN: 9788202790103
Omtale tilintetgjøre

tilintetgjøre av Michel Houellebecqer en roman som speiler samfunnet, forkledd som en politisk thriller og som blir, etter forholdene, en håpefull kjærlighetsfortelling.

Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin.

Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

«Tre år etter Serotonin vender den mest kjente franske forfatteren i verden tilbake med tilintetgjøre, en stor roman om all elendigheten i samfunnet vårt.»

Le Figaro

«Med tilintetgjøre åpner Houellebecq en port mot lyset.»

Le Soir

«Midt under presidentvalgkampen i 2027 opplever en ensom og drømmende mann på knapt femti hvordan farens hjerneblødning sender rystelser gjennom hans liv i den fremragende tilintetgjøre, som svinger mellom det tragiske og ironien uten å miste håpet.»

Libération

Til toppen

Andre utgaver

tilintetgjøre
Bokmål Innbundet 2022
tilintetgjøre
Bokmål Ebok 2022
tilintetgjøre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Michel Houellebecq: