Søsteren (Innbundet)

Serie: The Killer 2

Forfatter:

Cecilie Winger (Oversetter)

Den svenske suksessforfatteren Mikaela Bley drar leseren inn i denne sterke og intense krimromanen. Hun kan kunsten å vekke leserens nysgjerrighet, det er levende med troverdige følelser og atmosfære. Vekselvis vever Bley de ulike karakterenes opplevelser sammen til et sinnrikt og uforutsigbart plot du bare kan glede deg til å avdekke!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Systern
Oversatt av: Winger, Cecilie
Serie: The Killer
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202747671
Omtale Søsteren

Bak den vakre fasaden …

Den svenske suksessforfatteren Mikalea Bley drar leseren inn i denne sterke og intense krimromanen. Hun kan kunsten å vekke leserens nysgjerrighet, det er levende med troverdige følelser og atmosfære. Vekselvis vever Bley de ulike karakterenes opplevelser sammen til et sinnrikt og uforutsigbart plot du bare kan glede deg til å avdekke!

Søsteren starter hjemme hos familien Gyldenstedt der en familiemiddag nærmer seg slutten. Kaffe og avec serveres i salongen når tykk røyk finner veien ut blant gjestene. Det brenner. Brannen sprer seg raskt i den store Skåne-gården utenfor Malmö. 18 år gamle Märtha blir trukket ut av flammene, og Gyldenstedt-familiens liv blir knust når de innser at deres yngste datter er død. Myrdet.

Leia Kaplan og Henrik Hedin jobber med alvorlige forbrytelser i Malmö. Henrik er en tidligere fotballspiller som går under navnet "The Killer". Leia og Henrik kobles raskt til mordetterforskningen på familien Gyldensteds 18årige datter. Den store vakre Skånegården var kjøpt inn til Märtha – familien har forvaltet sin store formue som best mulig … Men festen fikk en brå og tragisk slutt – og i sorg over sin døde datter raser Gyldensted familiens verden sammen.

Etter brannen begynner et komplekst arbeid for Leia Kaplan og Henrik Hedin. De må grave dypt i fortiden, rote i familiehemmeligheter og kjempe mot fordommer og nedarvede familiepengers ære. Ulike hendelser fra fortiden rulles opp fra forskjellige vinkler og perspektiv der karakterene ser det grusomme som har hendt ut fra sitt ståsted.

Sakte, men sikkert avdekker Leia og Henrik en sannhet som har vært godt skjult under mange år med stillhet og frykt. Familien er unnvikende og de økonomiske ulikhetene er store, samtidig som forventningen om en oppklaring er stor. Familien Gyldenstedts har mye penger er vant med å få det som de vil – men denne gangen er det ikke mulig å kjøpe seg fri fra vanskelighetene.

Søsterener den andre og frittstående boken i Mikaela Bleys The Killer-serie, en intens og spennende krimroman med mange lag som kretser rundt klasse og tilhørighet, kjærlighet og ære.

 

 

Til toppen

Usedvanlig spennende
DN

Andre utgaver

Søsteren
Bokmål Ebok 2024
Søsteren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Mikaela Bley:

Utdrag

Louise stiller seg bak henne, og de møter hverandres blikk i speilet.
Når begge er usminket, ubørstet og uten klær, ser man at de er nesten identiske, med smal ansiktsform og nett hake. Nesene er små, egentlig litt for små i forhold til de store, grønne øynene.
«Har han gitt lyd fra seg for å gratulere deg i dag?» Louise stryker fingeren lett over blåmerket på Märthas skulderblad.
Hun rister på hodet, for uansett hva hun svarer, blir det feil.
«Han skal ikke få styre over livet ditt, han har ingen anelse om hva som er rett og galt i din verden.» Louise legger armene om henne og klemmer hardt.
Märtha biter tennene sammen for ikke å avsløre smerten fra blåmerkene på ryggen. Hun lukker øynene og angrer på alt hun noensinne har betrodd søsteren.
Dampbadstuen gir fra seg et pip for å informere om at den er oppvarmet og klar til bruk.
«Ta en rask badstue nå, så du rekker å fikse deg opp,» sier Louise og slipper taket om henne. «Vi ses ved aperitiffen.» Hun rydder sammen sakene sine og skynder seg ut gjennom døra.
Märtha lar håndkleet gli ned i vannpytten Louise etterlot seg på gulvet, og går inn i badstuen.
Dampen er så tett at det knapt går an å se en hånd for seg. Hun setter seg på benken lengst inn i badstuen, suger i seg duften av eukalyptus og lar seg omfavnes av varmen. Musklene slapper langsomt av, og hun lukker øynene. Varmen er intens. Dampen brenner på huden, og hun får vanskeligere og vanskeligere for å puste. Tankene surrer, og hun er nervøs for kvelden. Selv om hun vet at hun gjør det eneste rette, er hun likevel redd. Hun forsøker å tenke på kunstskolen i Berlin og alt annet som venter der ute, da hun hører døra til badstuen åpnes.
Tåken er for tjukk, hun ser ikke hvem det er. «Louise, er det deg?» spør hun, men får ikke noe svar.
Øynene svir da hun prøver å skille ut en silhuett i dampen. I samme øyeblikk slukkes lyset. «Hvem er det?» Märtha reiser seg, famler i det kullsvarte mørket og beveger seg langsomt mot døra. Plutselig ser hun konturene av en skikkelse som står bare noen centimeter unna henne. I neste sekund treffer et hardt slag henne i hodet. Hun vingler, og før hjernen rekker å henge med, får hun ytterligere et slag i magen.
Smerten stråler ut i kroppen, og beina svikter under henne. Ytterligere et slag treffer henne i hodet, og hun faller uten å kunne ta seg for.

 

 

Til toppen

Bøker i serien