Siste fristelse (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 462
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Last Temptation
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202206901
Omtale Siste fristelse

På kontinentet opererer en seriemorder, som med perfid nøyaktighet dreper psykologer. Ofrene befinner seg i minst tre forskjellige land, noe som gjør politiarbeidet svært vanskelig. Men detektivene kan enes om to ting: Det er en og samme mann som står bak mordene, og her trengs en profesjonell til å lage en psykologisk profil av morderen.

Tony Hill ønsker ikke lenger å dykke inn i syke sinn, han slikker fremdeles sårene etter sitt siste brutale møte med en gal seriemoder. Men han blir involvert i saken av personlige årsaker, et av ofrene er en gammel venn og Tony lar seg overtale til å hjelpe politiet i Berlin i jakten på den som står bak.

Carol Jordan er også på vei til Berlin. Hun jobber undercover for å avsløre mannen som driver en meget lukrativ og dødelig business med smugling av narkotika og mennesker. Jobben hennes blir ikke lettere når det langsomt går opp for henne at det er mye hun ikke vet her. Hennes overordnede har sendt henne ut på et langt mer komplisert oppdrag enn hun er informert om.

På kort tid har Val McDermid rukket å markere seg som en krimforfatter av format. Hun er journalist av yrke, men har de siste årene levd av sitt forfatterskap. I 1995 fikk hun The Gold Dagger Award for Best Crime Novel of the Year, en av Englands mest prestisjefylte priser for kriminalitteratur. Prisen fikk hun for Sirenenes sang, en tett og uhyggelig psykologisk thriller.

Les utdrag fra boken

Til toppen

Andre utgaver

Siste fristelse
Bokmål Heftet 2009
Siste fristelse
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Val McDermid: