Seierherrene (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 688
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202729714
Omtale Seierherrene

Det finnes noen få norske romaner som alle bør lese, og dette er en av dem. Roy Jacobsen fikk sitt store gjennombrudd i 1991 med Seierherrene, boka ble folkelesningog den ble tildelt Bokhandlerprisen og nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Seierherrene følger Marta og hennes familie fra Helgelandskysten sommeren 1927 til Oslo våren 1990. Med Rogern fra Årvoll som forteller i romanens andre del, får vi innblikk i landet og historien fra en annen innfallsvinkel.

Roy Jacobsen skildrer dette store tidsspennet med en imponerende innsikt og kunnskap, på en måte som har satt spor i norsk skjønnlitteratur. Resultatet er en generasjonsroman av de sjeldne, og et rikt epos om vår egen tid, om det ufattelige spranget Norge som samfunn gjorde i løpet av et halvt århundre.

Seierherrene bærer også bud om mye av det som vil komme senere i forfatterskapet, som serien om Ingrid Barrøy og Vidunderbarn fra 2009. Staffan Söderbloms nyskrevne etterord gir en dypere forståelse av en moderne klassiker, 30 år etter at den utkom for første gang.


«Stort bedre har det ikke vært fortalt på denne siden av Hamsun.» Tinic Talén, VG

Til toppen

Andre utgaver

Seierherrene
Bokmål Innbundet 1991
Seierherrene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Seierherrene
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Roy Jacobsen: