Magnet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 784
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202492748
Omtale Magnet

Et nytt hovedverk fra Saabye Christensen. Usedvanlig velskrevet om tid, kunst og skjønnhet, og en modig og poetisk kjærlighetsroman om det umake paret Jokum og Synne, som prøver alt de kan å dra i samme retning. De møtes på Sogn Studentby på 70-tallet. Jokum blir fotograf, og Synne hans kurator. De flytter til San Francisco og klatrer i kunstverdenen. Men i arbeidet med bildene kommer de hverandre for nær.

Til toppen

Gjennomarbeidet, velkomponert, velskrevet, velopplagt. Gled dere.
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

Magnet
Bokmål Ebok 2015
Magnet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Magnet
Bokmål Heftet 2016
Magnet
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Magnet

Brageprisen 2015

«Så er den her, en stor ny roman av Lars Saabye Christensen. Gjennomarbeidet, velkomponert, velskrevet, velopplagt. Gled dere.(...) Lars Saabye Christensen har skrevet store epos før. Magnet er på høyde med, og vel så det, Beatles og Halvbroren»
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6)


«Her er det en mester som skriver, skifter perspektiver, veksler mellom komikk og menneskelig sammenbrudd.(...) Det tematiske spennet i stort og smått er nesten overveldende. Viktigst av alt; forfatteren syr det hele sammen til en nesten perfekt avsluttet helhet.(...) Magnet er en av disse romanene man leser igjen.»
Leif Ekle, P2

«Magnet av Lars Saabye Christensen er en sånn roman. En nydelig, nærmest rørende påminnelse om hvilken fabelaktig forfatter det egentlig er Norge - og Norden, og Verden - har hatt gleden av i snart fire tiår.(...) Magnet er Saabye i sin absolutte toppform. En 780 siders kloss av en roman, med alle de typiske og derfor lett parodierbare saabyeske elementene intakt, men heldigvis så elegant sammenskrudd at den ikke bare tåler høyt sidetall og følelsen av gjentakelse, men til og med vokser på dem.»
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

«Romanen har en kaotisk struktur, beveger seg fortløpende mellom USA og Norge, inn og ut av sinnssykehus, frem og tilbake mellom fortelling, dagboknotater, sangtekster og tegninger. Den er full av sitater fra både faktiske og fiktive kilder. Den kan leses som en tragisk kjærlighetshistorie, en farse om forfatterlivet eller et angrep på den moderne kunstscenen.(...) Man skulle kanskje ikke tro det var mulig, men forfatteren klarer faktisk å kna det hele sammen til en forbløffende roman. Magnet er god på sine egne, skrudde premisser.Det skyldes primært at Lars Saabye Christensen i det ene øyeblikket ligner på seg selv, for i neste øyeblikk å fremstå som en fremmed. Han klarer å omstøte sin egen velkjente stil.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«(...)en herlig leseopplevelse med bittersøte og gjenkjennelige tidsbilder, og en oppriktig spennende kjærlighetshistorie til et mildt sagt broket par. Det er også imponerende tett mellom de sitatvennlige replikkene.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv


«Det er noe ytterst sjeldent både å være en av våre aller mest folkekjære forfattere og samtidig holde et skyhøyt, internasjonalt litterært nivå. Slik er det med Lars Saabye Christensen og hans forfatterskap. (...) Språklig spiller forfatteren på sine velutviklede metaforiske språkstrenger som åpner veien inn i kompliserte, filosofiske rom der det tumles med de store spørsmål om kunstens, tidens, livets og dødens aspekter. De epigrammatiske formuleringene blir visdomsord som lever videre i leserens sinn. Magnet blir etter min mening stående som et av Lars Saabye Christensens betydeligste romanverk.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad


«Det vil overraske meg om ikke Magnet, denne mursteinen av en polyfon, magisk-realistisk totalroman, skapt i brennpunktet mellom fiksjon og fakta, hverdag og drøm, vil bli møtt av denne forutsigbare legeringen av jubel og fyrop. For dette er en springende, scenisk basert fortelling full av tragiske livsskjebner og komiske slapstickfigurer, forviklinger, digresjoner og aparte tildragelser, vitser, fyndord, anekdoter, metaforikk, paradokser, allusjoner, sitater, bluesaktige sanger, dagboksnotater og tegninger, finurlig komponert, knyttet til bestemte ledemotiv og med et formidabelt språklig spenn, scener og utsagn båret fram av et tvisyn knyttet til kjærlighet, kunst og kultur, fødsel og død, innstilt på å vekke følelser og ettertanke mer enn pompøs beundring..»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (terningkast 6)

Til toppen