Kongenes konge (Innbundet)

Serie: Courtney 

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Len deg tilbake og bli med på et siste eventyr fra mesteren Wilbur Smith!

Spenningsromanen Kongenes konge starter i den lysende byen Kairo i Egypt, med den gamle historiske arkitekturen og de små skjulte opiumshulene. Fortellingen tar oss videre på en reise til de vakre fjellene i Etiopia hvor det meste av historien foregår. Historien om krigen mellom italienerne og det innfødte etiopiske folket i all sin prakt. Og til kroningen av en ny etiopisk konge "Kongenes konge".

Vi feirer Krimklubbens 20-års jubileum med å legge ved flaxlodd i et utvalg av hovedbøkene. Kanskje du har flaks?

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: King of Kings
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Courtney
ISBN/EAN: 9788202712198
Omtale Kongenes konge

Wilbur Smith - Kongen av spenning

Kongenes konge av legendariske Wilbur Smith er en episk spenningshistorie om krig, kjærlighet, svik og mot. To av Wilbur Smiths familier, Courtney og Ballantyne, forenes i denne etterlengtede oppfølgeren til bestselgeren Solens triumf.

En vakker septemberdag i Kairo 1887. Penrod Ballantyne er lykkelig forlovet med Amber Benbrook. Men da Penrods tidligere kjæreste, Lady Agatha, sprer ondsinnede rykter om ham, drar Amber til villmarken i Abyssinia med tvillingsøsteren Saffron og mannen hennes Ryder Courtney. De er på et oppdrag for å etablere en sølvgruve og legger ut på den farlige reisen til hovedstaden Addis Abeba. Der blir de ønsket velkommen av Menelik, kongens konge.

Et siste spenningseventyr fra fortellerkongen Wilbur Smith!

I krig og kjærlighet

«Jeg er stemmen til din keiser Menelik, kongenes konge, hør meg! – Med Guds hjelp vil jeg forsvare mine forfedres arv og drive inntrengeren tilbake med våpenmakt.»

Slik runger stemmen til den mektige kongen og herskeren av Etiopia ut over dem. Landet står på randen av invasjon og krig, og midt i det hele står søstrene Amber og Saffron. Hvordan kunne det gå så galt?

Knust lykke
Det hele begynte i Kairo, i 1887. En vakker septemberdag. Penrod Ballantyne var lykkelig forlovet med Amber Benbrook. Men så sprer Penrods tidligere kjæreste, Lady Agatha, ondsinnede rykter om ham, og Amber drar til villmarken i Abyssinia med tvillingsøsteren Saffron og mannen hennes Ryder Courtney. De er på et oppdrag for å etablere en sølvgruve og legger ut på den farlige reisen til hovedstaden Addis Abeba. Der blir de ønsket velkommen av Menelik, kongens konge.

Verves til hæren
Samtidig, i Kairo forsøker Penrod å døyve sorgen i en av byens opiumshuler. Han blir reddet av en gammel venn, Lorenzo De Fonseca. Han er i den italienske hæren, og Penrod lar seg verve med. Italia har planer om å invadere Abyssinia, og Penrod ser sin sjanse til å få litt action og døyve sin kjærlighetssorg over Amber. Men konflikten raser heftig på hver side av frontene, og vil Penrod og Amber nå klare å finne tilbake til hverandre - mot alle odds?

Fengsler leserne
Wilbur Smith har alltid klart å fengsle sine lesere med spenningsromanene sine. Lesere over hele verden har elsket eventyrene han har levert hver eneste gang – og denne siste romanen fra fortellermesterens hånd skuffer ikke. Det er frodige skildringer av omgivelsene, fantastiske og eventyrlige karaterer, og en intenst spennende historielinje med en vakker avslutning. Der krigen splitter – forener kjærligheten.

Eksotisk fra Etiopia
Spenningsromanen Kongenes konge starter i den lysende byen Kairo i Egypt, med den gamle historiske arkitekturen og de små skjulte opiumshulene. Fortellingen tar oss videre på en reise til de vakre fjellene i Etiopia hvor det meste av historien foregår. Historien om krigen mellom italienerne og det innfødte etiopiske folket i all sin prakt. Og til kroningen av en ny etiopisk konge "Kongenes konge".

Len deg tilbake og bli med på et siste eventyr fra mesteren Wilbur Smith!

 

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Kongenes konge
Bokmål Ebok 2022
Kongenes konge
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Kongenes konge
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Wilbur Smith:

Utdrag

Sam slo knyttneven i bordet. Penrod holdt seg like rolig. «Da snakker jeg som din overordnede nå. Du er offiser i Hennes Majestets britiske hær, en representant for imperiet, og du skader våre interesser når du vanker i Kairos opiumshuler med den kvinnen på armen. Pokker heller, Ballantyne, du bryr deg ikke engang om å skjule at du behandler henne som en hore. På klubben vedder de om at du allerede selger henne til araberne i de usle rønnene for moro skyld. Herregud, menneske! Hun er datter av hertugen av Kendal!»

Penrod kjente hvordan en herlig, iskald ro senket seg over ham. «Og en pryd for ethvert etablissement hun beærer med sitt nærvær. Og vi røyker aldri i de usle rønnene, Sam. Lady Agatha foretrekker steder som får Gheziera-klubben til å se ut som et skarve våningshus i forhold.»

«Ikke vis meg forakt, Penrod. Jeg er den eneste vennen du har igjen i Kairo, og selv du trenger venner av og til. Det er faen så typisk for arrogansen din at du ikke skjønner det. Ta advarselen min alvorlig. Miss Benbrook er ute av bildet. Det fremgår av de siste telegrammene fra kontaktene våre i Massawah at selv etter Iona-katastrofen kommer ikke Courtneyene tilbake til Kairo med det første. Jeg har vist deg så mye overbærenhet jeg kan etter at forlovelsen din endte, men som sagt er Miss Benbrook ute av bildet nå, og det er på tide du glemmer henne. Legg fra deg pipa, konsentrer deg om dine plikter og la Lady Agatha i fred. Du har gjort henne nok vondt.»

Penrod sa ikke et ord. Han rørte seg ikke.

«I det minste vil det snart bli slutt på det tøyset. Faren hennes har hørt ryktene. Han kommer hit og henter henne, og da vil jeg råde deg til å holde deg unna.»

Penrods ansikt viste ingen reaksjon. Han følte verken sorg eller lettelse over at Lady Agatha skulle reise fra Kairo. Hun hadde gjort ham en stor urett, og den uretten hadde han hevnet ved å ta kjærligheten hennes og vende den mot henne som en gift. Hvis hun ble i Egypt, ville han fortsette det spillet. Reiste hun, ville han finne seg en annen elskerinne. Han stilte seg ganske likegyldig til de fleste kvinner nå.

«Da får han gjøre det,» sa han. «Ikke vær urolig, Sam. Arbeidet vårt har gjort inntrykk på forsvarsledelsen, som du selv sa, og jeg kan slutte med pipa når jeg vil.»

Til toppen

Bøker i serien