Dødelig bekjentskap (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Before She Knew Him
ISBN/EAN: 9788202704520
Omtale Dødelig bekjentskap

Galskap og paranoia i nabolaget

Det er livsfarlig å avsløre en morder – spesielt hvis han er naboen din ...

Henrietta, Hen, og mannen hennes Lloyd lever et stille liv i deres nye hjem utenfor Boston, Massachusetts. Hun er illustratør og har studio like i nærheten. Og endelig har hun funnet de riktige medisinene for sin bipolare lidelse og oppnådd stabilitet og ro.

Helt til hun treffer naboen ... På kontoret hans oppdager Hen noe velkjent. For to år siden ble en mann drept og en pokal forsvant fra hjemmet hans. Pokalen på naboens hylle er identisk med denne, og det vet hun fordi hun lenge var fascinert av det uoppklarte mordet – en besettelse hun ikke lenger prater om, men heller ikke har gitt helt slipp på.

Kan naboen Matthew være en morder? Eller er dette bare begynnelsen på nok en psykotisk episode slik som den hun hadde da hun gikk på college? Da hun ble så besatt av å mistenkeliggjøre en medstudent at hun endte opp med å skade en klassekamerat ...

Jo mer Hen observerer Matthew, desto sikrere blir hun på at han planlegger noe helt forferdelig. Men ingen tror henne. En natt da hun tilfeldigvis støter på Matthew på en mørk parkeringsplass, forstår hun at han har oppdaget henne. Og at dette er begynnelsen på det grusomme marerittet hun kanskje ikke vil komme levende ut av ...

 

 

 

 

 

Til toppen

Utdrag

 Hun snudde seg, og med noe hun håpet var normal stemme, spurte hun Matthew: «Driver du med fekting?»

«Herregud, nei,» svarte han. «Jeg bare likte statuetten. Jeg kjøpte den på et garasjesalg.»

«Er det noe galt, Hen?»

spurte Lloyd og kastet et bekymret blikk på ansiktet hennes. «Du ser litt blek ut.»

«Nei da, det går bra. Jeg er nok bare trøtt.»

Igjen stilte de to parene seg opp i entreen for å ta farvel. Hen kjente at blodet var på vei tilbake til ansiktet. Det var bare en fektepremie – det må finnes tusenvis av dem, formanet hun seg selv idet hun nok en gang roste middagen og takket for omvisningen, mens Lloyd sto med hånden på dørhåndtaket og forsøkte å slippe unna. Mira grep inn og kysset Hen på kinnet, og Matthew, som sto bak henne, smilte og sa ha det. Hen trodde det kunne være innbilning, men hun syntes det så ut som han holdt oppmerksomt øye med henne.

Da de kom ut i den kalde, fuktige luften og døren til Dolamore-paret hadde lukket seg, snudde Lloyd seg mot Hen og sa: «Går det bra? Hva var det som skjedde?»

«Å, det var ingenting. Jeg ble bare litt svimmel. Det var varmt der inne, synes ikke du også?»

 «Egentlig ikke,» sa Lloyd.

De var allerede framme ved sin egen dør, og selv om Hen hadde lyst til å være litt lenger ute i kveldsluften, visste hun at Lloyd var ivrig etter å komme seg inn og se om det fortsatt var noe igjen av Red Sox-kampen.

Da hun lå i sengen senere, med Lloyd sovende ved siden av seg, sa hun til seg selv at det var tåpelig av henne å reagere som hun gjorde, at verden var full av fektepremier, og at alle sammen antagelig så like ut. Men det er ikke tåpelig, er det vel? Matthew underviser på Sussex Hall, og det var der Dustin Miller gikk på videregående.

 

Til toppen