Den som har begge beina på jorda står stille (Innbundet)

(eller: Alveolene kommer!)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202639860
Omtale Den som har begge beina på jorda står stille

Den som har begge beina på jorda står stille representerer Bringsværds definitive gjennombrudd. Den er tankevekkende, samfunnkritisk og livsbejaende digressiv. Vi stifter bekjentskap med en rekke herlige figurer, fra hevnlystne pornoprodusenter til nervøse, men handlekraftige alkymister.

Både denne romanen og bøkene som siden kom ut har – med sin humor og lune anarkisme – påvirket mange norske forfattere. Endelig er den ute igjen, til glede både for nye lesere og trofaste fans – nå med et kunnskapsrikt og entusiastisk etterord av Thomas Hylland Eriksen.

«Den som har begge beina på jorda står stille,» sier Gud, og Billy Balantine begynner å gå. Slik åpner en av de morsomste og mest oppfinnsomme romanene i litteraturhistorien: fortellingen om frihetens muligheter og fantasiens nødvendighet.

Alveolene, en anarkistisk gruppering grunnlagt av Carl Magnus Byzantroph, har som mål å skape et bedre samfunn. Men hva er bedre i denne sammenhengen? Og hvordan nå frem? Svaret kommer etter hvert som folkemengdene marsjerer mot Bray Hospital i London.

Til toppen