Den korte veien hjem (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202241445
Omtale Den korte veien hjem

I Den korte veien hjem møter vi der Vater og Gretchen, to østerrikere som arbeidsinnvandret til Sverige på femti- og sekstitallet.

Nå er der Vater førtidspensjonert, og i egne øyne svenske så god som noen. Paret bor hver for seg, og fyller arbeidsdagen med utallige små og store gjøremål, som vedkapping, hagearbeid, bilvask og matauk. Gretchen har dessuten sin hjemmeboende 96-årige mor, Mutti, å stelle for.

Tilværelsen består ikke bare av slit og strev, paret unner seg gjerne en ekstra god søndagsmiddag hjemme hos Gretchen som belønning for sitt strev. Likevel blir Gretchen nærmest stum da der Vater vil spandere en weekendtur til Danmark på henne, som takk for hennes iherdige innsats i skogen.

Men en dag blir rutinene brutt, og tilværelsen snudd på hodet: På vei hjem fra et hyggelig middagslag kommer der Vater opp i en slåsskamp, med noen flyktninger ...

Den korte veien hjem er en varm og underfundig historie om to særegne, men svært gjenkjennelige sjeler. Handlingen utspiller seg i en värmlandsk bygd, der jernverksdrift, arbeidsløshet og naturidyll eksisterer side om side i folkenes hverdag.

Historien er skildret i et lett gebrokkent språk, og overalt i teksten merker man poeten Johann Grips sikre penn.

Johann Grip (f. 1964) debuterte i 2003 med diktsamlingen Enkle dikt. Han er forfatter, oversetter og gjendikter. Den korte veien hjem er hans første roman.

Til toppen

Flere bøker av Johann Grip: