Blacklands (Innbundet)

Forfatter:

André Savik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blacklands
Oversatt av: Savik, André
ISBN/EAN: 9788202332280
Kategori: Psykologisk krim
Omtale Blacklands

En svart perle

Debutant Belinda Bauer har høstet mange lovord og priser for denne originale og stemningsfulle krimromanen. Hun slo navn som George Pelecanos i kampen om den prestisjefylte Gold Dagger Awward i 2010.

12 år gamle Steven Lamb er ikke som sine jevnaldrende når det gjelder fritidsaktiviteter. Etter skoletid graver han i jorda ute på heiene. Han vil så gjerne ha tilbake den hyggelige tonen hjemme. Mormor er alltid er trist og sur, og hver dag står hun ved vinduet og venter på at Stevens onkel Billy skal komme hjem. Steven har aldri møtt onkel Billy, for da Billy var 11, for 19 år siden, gikk han på butikken, og siden har ingen sett ham. Billy må være død, og Steven er ute og graver for å finne levninger som kan bevise det og bringe mormor ut av sorgen.

På den tiden da Billy forsvant, ble pedofile Arnold Avery livstidsdømt for seriemord på småbarn. Det er all grunn til å tro at han drepte Billy, og Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Dette blir starten på fascinerende katt og mus lek mellom den desperate gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.

 

Anmeldelser:

«Det er en original, og samtidig rystende historie Belinda Bauer bretter ut i sin suksessombruste debutroman, svart som tittelen Blacklands (...) et must i påskesekken!»
- Knut Faldbakken, VG (terningkast 6 )

«(...) en både original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet»
- Adresseavisen (terningkast 5)

«Dette er en stemningsfull og annerledes krim om følger av en forbrytelse.»
- Bergensavisen (terningkast 5)

«Belinda Bauer har skrevet en kort, litterær krim det er vanskelig å legge fra seg, til tross for det ubehagelige innblikket i seriemorderens indre.»
- Dagens Næringsliv

Til toppen

Andre utgaver

Blacklands
Bokmål Heftet 2012
Blacklands
Bokmål Ebok 2012
Blacklands
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Belinda Bauer: