Alt henger sammen! (Heftet)

Hjernevennlig praksis i skolen

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202651138
Fag: Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Omtale Alt henger sammen!

Alt henger sammen! er skrevet for å koble sammen nyere hjerneforskning med hjernevennlig praksis i skolen. Forfatterne er ikke hjerneforskere, de er pedagoger, som er opptatt av at all den nye spennende kunnskapen om hjernen skal komme ut i praksisfeltet.

Ved å følge hjernens spilleregler blir det tydelig hvorfor for eksempel fysisk aktivitet har stor betydning for elevenes skoleresultater. For de som jobber i ungdomsskolen, med tusenvis av hjerner som er under ommøblering og ombygging, er det særlig aktuelt med inngående forståelse av hvor viktig søvn og spisevaner er for både læring, utvikling og psykisk helse. Læring skjer i stor grad ved gjentagelse. Hjernen trenger repetisjoner, mange repetisjoner, for å lage raske koblinger. Så lekser er nødvendigvis ikke feil, men det gis ofte feil lekser, og det er langt fra hjernevennlig!

Alt henger sammen! Hjernevennlig praksis i skolen er først og fremst skrevet for lærere i grunnskolen, både nyutdannede og erfarne skolefolk som trenger påfyll og oppdatering. Boken er også interessant for studenter på lærerutdanningen.

Til toppen

Andre utgaver

Alt henger sammen!
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Tom Rune Fløgstad og Grete Helle:

Du vil kanskje også like