Vinden som legger øde (Heftet)

Forfatter:

Bente Teigen Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 141
Forlag: Camino forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: El viento que arrasa
Oversatt av: Gundersen, Bente Teigen
ISBN/EAN: 9788293867210
Omtale Vinden som legger øde
Det er stille før stormen i den argentinske Chaco-provinsen. Emissær Pearson reiser rundt på landsbygda og forkynner evangeliet sammen med tenåringsdatteren Leni, da bilen deres havarerer på en øde landevei. Skjebnen - eller kanskje Guds vilje - fører dem til et avsides bilverksted hvor mekanikeren Gringo Brauer bor sammen med sin unge assistent Tapioca.

I løpet av en lang og varm dag forvandles gjensidig nyfikenhet til en uventet fortrolighet mellom fire mennesker: en mann med en dyp gudstro, høy moral og en særegen rettferdighetsans, en mekaniker hvis livserfaringer bare har befestet hans moralske relativisme og milde apati, en stillferdig og troskyldig mekanikerassistent og en rastløs, skeptisk emissærdatter.

I takt med at spenningene mellom de fire beveger seg fram og tilbake som i bølger, settes både troen og lojaliteten på prøve, til en gryende storm til slutt bryter løs over det tørre slettelandskapet.

Vinden som legger øde er Selva Almadas debutroman, hvor hun i et malende, lavmælt og poetisk språk maner fram en sanselig opplevelse av forblåste landskap under en brennende sol, krokete trær, svetteflekkete skjorter, havarerte biler - og liv.
Vinden som legger øde er som en argentinsk roadmovie, en filosofisk, vakker og egenartet roman.

Til toppen

Andre utgaver

Vinden som legger øde
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Selva Almada: