Vernon Subutex (Heftet)

1

Serie: Subutex-trilogien 1

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 359
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vernon Subutex 1
Oversatt av: Eldøen, Gøril
Serie: Subutex-trilogien
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205520141
Omtale Vernon Subutex
Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex, som ble nominert til Man Booker International 2018. Trilogien om Vernon Subutex har rystet den franske samtidslitteraturen og oppnådd kultstatus på rekordtid. Ikke bare er den en treffende samtidsanalyse i et usedvanlig friskt språk, den er også en arvtager til både pønklitteraturen og Balzac. Vernon Subutex 1 ble nominert til Man Booker International 2018 og er hyllet av kritikerne. Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien) Inger Bentzrud, Dagbladet  Stein Roll, Adresseavisen  Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen «Vernon Subutex er så sitatvennlig at jeg kunne lest hele boken høyt. Det hadde nok likevel blitt for drøyt. Språket er direkte og grovt, satiren er både provoserende og lattervekkende. Despentes treffer blink. Igjen og igjen.»
Anne Cathrine Straume, NRK «Dette er et parisportrett med så mange burleske detaljer at man fråtser storøyd i frekke observasjoner og ondskapsfulle ytringer. Virginie Despentes maler med bred pensel når hun eksponerer det livstrette og akterutseilte rockemiljøet, men hun drysser også på med finslipte detaljer ...»
Inger Bentzrud, Dagbladet «Virgine Despentes' roman er suveren.»
Erlend Loe, Aftenposten «Skarpt og morsomt om et rockemiljø i fall.»
Stein Roll, Adresseavisen «Vernon Subutex er kort og godt en svært underholdende roman.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen«... rasende, varm og sylskarp ... en litterær 'tour de force', en sann anarkistisk energibombe ... Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)«Dette et storslått romanverk. Despentes kan stoffet sitt, stemmen er sikker og gatesmart, med rytme og driv, med uforutsigbare plotlinjer. Oversetter Gøril Eldøen har gjort en formidabel og nydelig jobb, de krevende miljøtegningene og dialogene sitter som de skal ... Pierre Bourdieu er uinteressert i verdener som dem Despentes dissekerer. Derfor trenger vi dette.» Willy Pedersen, Morgenbladet (om hele trilogien)«Virginie Despentes er et kunstnerisk råskinn ... en vill og festlig roman.»  Ingunn Økland, Aftenposten (om hele trilogien)

Til toppen

Andre utgaver

Vernon Subutex one
Engelsk Heftet 2018
Vernon Subutex
Bokmål Ebok 2018
Vernon Subutex
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Virginie Despentes:

Bøker i serien