Vernon Subutex (Innbundet)

1

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 359
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vernon Subutex
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788205511620
Omtale Vernon Subutex
Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex. Her tegner Virginie Despentes et portrett av dagens Frankrike som har fått mange til å utrope henne til en Balzac for det 21. århundre.

Vernon Subutex nærmer seg femti. Hele sitt voksne liv har han drevet platesjappa Revolver i Paris og vanket i et punkmiljø med mye festing og dop. Da butikken går konkurs fordi ingen kjøper cd-er lenger, overlever Vernon på å selge unna vinylsamlingen sin på eBay. Når det ikke er mer igjen å selge og sosialstønaden også slutter å komme, begynner Vernon å ta imot penger av sin gamle kompis, rockestjerna Alex Bleach. Men da Bleach blir funnet død av en overdose i et hotellbadekar, må Vernon finne en annen løsning.
Vernon kastes på gata. I begynnelsen sover han på sofaen hos forskjellige venner, men han ender til slutt på parkbenkene, der han gjør sitt beste for å passe på det eneste han har igjen av verdi: noen videokassetter med et potensielt eksplosivt innhold som Bleach spilte inn før han døde. Det er mange som gjerne vil ha kloa i dem, og alle forfølger de Vernon gjennom Paris' gater - en skruppelløs filmprodusent, en frilansjournalist, en tidligere pornostjerne, en ung muslimsk jente og et profesjonelt nettroll, i tillegg til de gamle vennene hans, som blir mer og mer bekymret for ham.
Gjennom det mangfoldige persongalleriet i denne boka skapes et bilde av en tid og en vestlig verden der illusjonene for lengst er falt og hvem som helst kan ramle utenfor. Og likevel: Kanskje finnes det muligheter for motstand og samhold.

Til toppen

Andre utgaver

Vernon Subutex one
Engelsk Heftet 2018
Vernon Subutex
Bokmål Ebok 2018
Vernon Subutex
Bokmål Heftet 2019
Vernon Subutex
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Virginie Despentes: