Vår egen lille hemmelighet (Innbundet)

Serie: Magdalena Hansson 4

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vår egen lilla hemlighet
Oversatt av: Engen, Kari
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202502348
Kategori: Nordisk krim
Omtale Vår egen lille hemmelighet

Vold bak gardinene

Det handler ikke bare om krim i Vår egen lille hemmelighet. Ninni Schulmans fjerde roman er også en sterk beretning om å leve med skrekk og frykt i sitt eget hjem.

Det starter rolig. En forlatt bil i en veikant på bygda. Bilen tilhører sosialarbeideren Anna-Karin, som jobber med familier der vold og overgrep preger hverdagen. Eieren av bilen er sporløst forsvunnet. Kan det kanskje være en av hennes klienter som står bak dette? Når etterforskningen er i gang, får vi innblikk i hva som skjer bak polerte familiefasader, og det er minst like skremmende som i virkeligheten. Først en fornemmelse av at det er noe som ikke stemmer i den aktuelle familien. Så skyter spenningen fart …

 

Virkelighetens krim

Dette er krim om hva som kan skje bak gardinene til folk, uten at vi bryr oss. Krim som viser oss hverdagen til etterforskerne Petra og Christer i ei grisgrendt bygd. Og selvsagt er lokalavisredaktør Magdalena involvert når noe skjer. 
 
Ninni Schulman mestrer balansen mellom selve krimhistorien og skildringer av hverdagen til de tre etterforskerne uten at det føles påklistret. Vi blir rett og slett godt kjent med alle tre, enten vedkommende kjemper for å beholde jobben som journalist i lokalavisen, har en sjalu kjæreste eller rammes av hodepine av verste sort.

Som å leve i et fengsel

Vi kommer også tett på noen av klientene til Anna-Karin. Keith og Andrea har nettopp blitt anmeldt på grunn av mistanke om vold mot barna, og det var dem Anna-Karin skulle besøke da hun forsvant. Keith er ukontrollert og voldelig, og Andreas tilværelse minner om livet i et fengsel. Med andre ord, en ubehagelig studie i hverdagsvold og overgrep, parallelt med etterforskningen av Anna-Karins sporløse forsvinning. Spørsmålet er da om systemet eller enkeltmennesket kan hjelpe Andrea før det er for sent?

Liv med hemmeligheter

Det skal etter hvert vise seg at sosialarbeider Anna-Karin selv har levd et liv med mange hemmeligheter. Dette er sånn sett en krimroman som behandler flere emner som ofte er vanskelig å ta opp privat. Ved å legge handlingen langt vekk fra storbyens hensynsløse brutalitet og skjærgårdens forslitte idyll, klarer Schulman å skape en virkelighet som til tider faktisk er mer autentisk enn virkeligheten selv.

En spenningens mester

En smart intrige, sympatiske karakterer og overraskende vendepunkter gjør Vår egen lille hemmelighet til Schulmans beste roman så langt. Det viktigste er likevel evnen til å skape spenning. Klisjeen pageturner er enkelt å ty til, du blir hele tiden drevet videre, for dette er lettlest, underholdende og spennende fra første til siste side. Å holde spenningen ved like når du kombinerer dystre skjebner med hverdagens trivialiteter er god krimkunst. Det handler mye om å komme nær leseren, og Schulman kan kunsten til fingerspissene.

Til toppen

Andre utgaver

Vår egen lille hemmelighet
Bokmål Ebok 2016
Vår egen lille hemmelighet
Bokmål Lydbok-CD 2016
Vår egen lille hemmelighet
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Vår egen lille hemmelighet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Vår egen lille hemmelighet
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Ninni Schulman:

Anmeldelser Vår egen lille hemmelighet

«Den er spennende, velskrevet, av og til skummel, men framfor alt veldig, veldig god. Etter å ha lest alle hennes bøker – dette er den fjerde – kan jeg konstatere at denne er den beste.»
Värmlands Folkblad

«Ninni Schulman er en solid forteller på mange plan, og det er selvsagt spenningen som står i sentrum.»
Dagens Nyheter

«Romanen … er streit fortalt og smart konstruert med stadig økende spenning og flere overraskende vendinger.»
Göteborgs-Posten

«Ninni Schulman lykkes i å gjøre virkeligheten akkurat så spennende som den kan være.»
Skånska Dagbladet

«Jeg har utviklet en liten avhengighet til hennes hovedpersoner, og gleder meg til å følge dem i mange, mange flere bøker.»
Skånska Dagbladet

«Teksten er ukomplisert med naturlig dialog, det er korte kapitler, og hun fanger leserens interesse med kløktige journalistiske grep, og det gjør boken meget leservennlig.»
Arvika Nyheter

Til toppen

Utdrag

Fingrene hans som klemte rundt haken hennes, spyttet som sprutet over ansiktet.
Andrea forbannet kroppen som avslørte henne. Men det virket ikke som om han brydde seg om hvor tørr hun var. Bare hun stønnet hørbart, jukket han på, presset seg inn.
Hun fuktet håndkleet og holdt det mellom bena. Smerten fikk henne til å skjære en grimase, men etter hvert klarte den kalde frotteen å gi litt lindring. Hun visste at det ville være vanskelig å sitte i flere dager.
Blikket i speilet så på henne med avsky.
Di feite purke.
Arret på underarmen, den tynne røde huden som fortsatt var rynkete til tross for at det hadde gått et helt år siden han helte tevannet over henne. Et rent uhell.
«Skjønner du hvor sårende det er at du tror jeg ville gjøre noe sånt med vilje?»
Hele forrige sommer hadde hun gått i langermet, ikke badet en eneste gang. Sånn kom det til å bli i sommer også.
«Du skal være glad for at jeg i det hele tatt vil ta i deg.»
Det hadde vært rolig i noen uker, ribbeinet var grodd, og hun klarte å løfte opp Gary på hoften igjen uten at det gjorde vondt. Keith hadde kjøpt en firhjuling, til guttenes store begeistring, og en lørdag ettermiddag hadde han hatt med alle på kino i Karlstad og etter det på McDonald’s. Til og med dessert hadde de fått, is eller pai, hva de ville, og han hadde ikke plaget verken Zelda eller henne med vekten. At Link sølte ut eplejuicen sin hadde heller ikke gjort noe.
Men da bekymringsmeldingen til barnevernet kom, snudde det.
«Jeg skal faen meg vri halsen rundt på den som har gjort dette!» hadde han ropt.
Andrea kikket på håndkleet. Det kom ikke lenger blod. Hun fuktet det igjen, med nytt, enda kaldere vann og la det som en bleie mellom bena før hun forsiktig satte seg på toalettet.

Snart kom det til å skje igjen. Spørsmålet var bare når.

Til toppen

Bøker i serien