Tredje person entall (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 426
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202289652
Omtale Tredje person entall

Hva gikk galt?

Med sin forrige roman, Hjulskift, viste Vigdis Hjorth seg som en erfaringsnær samfunnsanalytiker. I sin nye roman slår hun spikeren helt inn.

Hulda Kråkefjær kommer fra en riktig pen, småborgerlig familie. Under oppveksten på Gluppen er alt bare epletrær og eplekinn, pianospilling og ballett. Unge Hulda er talentfull og intelligent. Hun skriver godt; hun tar verden inn, er åpen, kreativ og levende. Hvorfor går det så galt med henne? Hvorfor mislykkes Huldas forhold? Hvorfor drikker Hulda for mye? Hvorfor sklir det hele ut i en selvdestruktiv spiral? Er det Huldas skyld? Eller lå det der hele tiden, gjemt i den rosenrøde barndommen?
      I Tredje person entall utforsker Vigdis Hjorth temaer som emosjonell undertrykkelse, selvdestruktivitet og kjønnsroller.

Til toppen

Andre utgaver

Tredje person entall
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Tredje person entall
Bokmål Heftet 2009
Tredje person entall
Bokmål Ebok 2010
Tredje person entall
Bokmål Heftet 2017

Du vil kanskje også like

Om forfatter Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap i 1983. Debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant fikk hun Kritikerprisen. Gjenombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene.

Til toppen