Ti minutters stillhet (Innbundet)

rugbyspillerne som forsvant fra Mar del Plata

Forfatter:

Tommy Watz (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 155
Forlag: Gursli Berg
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mar del Plata
Oversatt av: Watz, Tommy
ISBN/EAN: 9788293311409
Omtale Ti minutters stillhet
Mens Argentina forbereder seg på å vise fram et glansbilde av regimet under fotball-VM i 1978, kommer det til konfrontasjon mellom militærjuntaen og rugbylaget Club La Plata. Spillerne på laget demonstrerer åpenlyst sin motstand mot regimet, og juntaen forsøker å kneble dem ved å likvidere dem. I stedet for å flykte fortsetter spillerne å spille kamper og vise motstand. En etter en forsvinner de, men for hver spiller som blir drept, blir en ung gutt fra ungdomslaget hentet inn på La Platas lag. Til slutt består laget av kun én opprinnelig spiller, Raul, og resten unge gutter. De fortsetter å spille, og vinne, mot alle odds. En fortelling om mot. Basert på en sann historie, og fortalt med den pasjon, kjærlighet og respekt som store historiske hendelser fortjener.

Forfatteren: Claudio Fava er journalist, forfatter og politiker. Han har skildret mange steder og mange kriger, fra Sicilias kamp mot Cosa Nostra til de vanskelige fredsprosessene i Latin Amerika, for både aviser og TV. Han skriver også for film og teater.

Sagt om boken:
«It's a gargantuan, memorable story, a film in the making, ready for planetary success and emotion.» La Repubblica, Italy

Til toppen

Andre utgaver

Ti minutters stillhet
Bokmål Ebok 2019