Syndefall i Wilmslow (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 423
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Syndafall i Wilmslow
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205486706
Omtale Syndefall i Wilmslow
Matematikeren Alan Turing spilte en nøkkelrolle i å knekke tyskernes krypteringssystem Enigma og dermed hjalp de allierte å vinne andre verdenskrig. Ni år senere blir han funnet død i sitt hjem.

Matematikeren Alan Turing blir funnet død etter å ha spist et eple som er dynket i cyanid. Først tror politiet at det er et selvmord fordi han ikke orket å leve med ydmykelsen etter en rettslig dom for homofili.
Den unge kriminalbetjenten Leonard Corell, som selv alltid har vært interessert i avansert matematikk, begynner å stille spørsmål ved dødsfallet. Hvorfor valgte mannen å ta livet av seg med et forgiftet eple? Hvorfor har han en medalje som han har holdt skjult for alle? Hva var det egentlig han syslet med?
Jakten på sannheten leder Leonard Corell til en av andre verdenskrigs best bevarte hemmeligheter. Litt etter litt begynner han å forstå hvordan Alan Turing tenkte, og blir dermed selv satt i livsfare under den kalde krigens paranoia.
Syndefall i Wilmslow er en fengslende spenningsroman om Alan Turing. Mannen som skapte den første moderne datamaskinen, og som bidro til å forkorte andre verdenskrig, men som selv angivelig ble drevet i døden fordi han var homofil.
«Smart og lærerik thriller» Svenska Dagbladet
«Måtte den få mange lesere.» Expressen
«Historien om Alan Turings liv er uimotståelig dramatisk.» Dagens Nyheter
«David Lagercrantz har skrevet en fengslende hjernethriller.» Aftonbladet

Til toppen

Andre utgaver

Syndefall i Wilmslow
Bokmål Ebok 2016
Syndefall i Wilmslow
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av David Lagercrantz: