Svøm med dem som drukner (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 467
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205558151
Omtale Svøm med dem som drukner
Vinneren av Bokhandlerprisen 2014.  Høsten 1971 blir et norsk par drept av en blindgjengergranat på et skogkledt slagfelt fra første verdenskrig. Deres lille sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp et helt annet sted i Frankrike. Ingen vet hvor han har vært.
  
Edvard vokser opp sammen med den fåmælte bestefaren på en fjellgård i Gudbrandsdalen. Da bestefaren dør, står Edvard igjen med store ubesvarte spørsmål. Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og hvem har sendt et praktstykke av en kiste til bestefarens begravelse, i et treverk ingen har sett maken til?
  
Jakten på svar fører 23 år gamle Edvard til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også med lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 1930-tallets Paris. «... sannsynligvis årets mest medrivende roman.»
Rune Hallberg, Aftenposten
  
«Fantastisk ambisiøs roman om krig, kjærlighet og tilhørighet.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv
  
«En medrivende familiekrønike: En ung mann nøster opp sin families historie. Spennende som en krim - hjertevarm, rørende, velskrevet.»
May Grethe Lerum, VG
  
«Lars Myttings språk overbeviser og forfører, enten det er plotet som driftes, eller karakterer, stemninger, gjenstander som virtuost males fram.»
Espen Stueland, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

The sixteen trees of the Somme
Engelsk Heftet 2018
Svøm med dem som drukner
Bokmål Ebok 2014
Svøm med dem som drukner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Lars Mytting: