Støyen i stillheten (Innbundet)

uhørte noveller

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 350
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256023981
Omtale Støyen i stillheten
Denne antologien er skrevet av døve og tunghørte som har norsk talespråk eller tegnspråk som morsmål. Tegnspråk oppsto på døveskole i Paris på 1700-tallet og norsk tegnspråk er et genuint språk og en del av den norske kulturarven og en del av det språklige mangfoldet i Norge.

Jo mindre hørsel, dess vanskeligere å begripe lydene som omgir oss. Tunghørte og døve har opp gjennom historien blitt sett på som dumme og plassert på siden av familie og samfunn. Selv Aristoteles trodde at døve og sterkt tunghørte ikke kunne tenke og ikke trengte skolegang.

For det er viktig for alle å delta i det store kommunikasjonsfelleskapet, i alt som er i bevegelse og gir mening, i ansiktsuttrykkene, i ord som dannes med tungens og leppenes bevegelse. Livet blir fort krevende når det må leves i spørsmåltegnenes rike. Hva er det som sies? Hva er det som skjer?

Til sammen atten nye skjønnlitterære stemmer gir i Støyen i stillheten leseren unike innblikk i det lydløse livet der stemmer er uhørt og tegn er tale. Forfatterne er: Mette Senn, Maria Novikova, Irene Rognlie Størkersen, Thorbjørn Johan Sander, Kirsti Solbakk, Finn Arild Thordarson, Ida Jo Haaland, Hilde Gjermundrød, Jannicke B. Kvitvær, Knut Størkersen, Solfrid Ohm, Lena M. Tønder, Majken Janne Wessel, Lin Emilie Bakken, Stine Stensrud, Dina Mari Laupstad, Anne-Margrethe og Rita Lindanger.

Utgivelsen er støttet av Stiftelsen Dam og HLF er samarbeidspartner.

Til toppen

Andre utgaver

Støyen i stillheten
Bokmål Ebok 2022