Sommeren uten menn (Heftet)

en roman

Forfatter:

Siri Hustvedt (Illustratør) Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 203
Illustratør: Hustvedt, Siri
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: The summer without men
Oversatt av: Engen, Bodil
ISBN/EAN: 9788203217227
Omtale Sommeren uten menn
Når din mann etter 30 års ekteskap plutselig forteller deg at han ønsker en pause fordi han er blitt forelsket i en ung, fransk kollega, hva gjør du da? Mia Fredricksen får sammenbrudd og reiser hjem til sin mors varme favn. Alene i et leid hus raser hun over skjebnen. Men litt etter litt dras hun nesten motvillig inn i livet til menneskene rundt seg: moren og hennes frodige vennekrets på gamlehjemmet, nabokvinnen med to små barn og en høyrøstet, voldelig ektemann, de djevelsk utspekulerte tenåringsjentene hun underviser i lyrikk. Når sommeren uten menn nærmer seg slutten, er Mia ikke tristere, snarere klokere, for hun vet hva hun vil kjempe for og på hvilke premisser.
I "Sommeren uten menn" er en velopplagt Siri Hustvedt i sitt ess. Dette er en utfordrende, intelligent og heftig roman om kvinner og jenter, kjærlighet og ekteskap, og den gir et varmt og skjevt blikk på den såkalte kjønnskampen.

"Norskættede Siri Hustvedt er kjent som Paul Austers kone. Det burde muligens vært omvendt. (...)Siri Hustvedt har skrevet en sjeldent god bok."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Spenstig om kvinneliv (...) Siri Hustvedts nye roman 'Sommeren uten menn' har en overraskende letthet kombinert med en intellektuell spenst og vitalitet som synes å ha blitt forfatterens varemerke. (...) Siri Hustvedt byr på mye humor og mye klok menneskelig innsikt ..."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Vidunderlig skarp (...) En tankevekkende og viktig roman som utfordrer våre forestillinger om betydningen av kjønn. (...) Jeg er svært betatt."
Irene Trysnes, Fædrelandsvennen

"Hustvedt har skapt en roman med et hendelsesforløp som er troverdig og lett å engasjere seg i, samtidig som hun hele tiden utfordrer leseren gjennom måten hun bruker fortellerstemmen på. (...) Og til tross for at teksten behandler vanskelige emner som avvisning, galskap og død, er det likevel som om den er gjennomsildret av et mildt og muntert lys."
Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Andre utgaver

Sommeren uten menn
Bokmål Ebok 2011
Sommeren uten menn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Siri Hustvedt: