Sandmannen (Ebok)

Serie: Joona Linna 4

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.31 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sandmannen
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Joona Linna
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202412739
Omtale Sandmannen

Sandmannen er fjerde bok i suksess-serien om etterforsker Joona Linna.

En ung mann blir funnet på en jernbanebro i Stockholm. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset oppdages det at mannen ble erklært død for sju år siden. Han var et av seriemorderen Walter Jureks siste ofre før Jurek ble arrestert av Joona Linna. Jurek ble dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon. Nå må saken gjenopptas, og noen må vinne seriemorderens tillit.

Til toppen

Det beste man kan få av svensk kriminallitteratur i dag
Sveriges Radio

Andre utgaver

Sandmannen
Bokmål Innbundet 2013
Sandmannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Sandmannen
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Lars Kepler:

Anmeldelser Sandmannen

"Kort sagt så godt smidd sammen at negative kritikere bare kan gå og skyte seg selv med en gang - hvis hun/han et øyeblikk trodde hun/han har lest noe bedre i akkurat denne del-krimsjangeren." 
May Grethe Lerum, VG

"Hvis du klarer å legge fra deg Sandmannen etter først å ha begynt, har du nerver av stål. For sjelden leser du en bok med så fortettet spenning både på det psykologiske og fysiske plan. Derfor leser du deg heftig og oppskaket videre hele tiden - helt til dine loslitte nervetråder flettes sammen i bokas høydramatiske avslutning."
Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"Grøsserspenningen holder seg på et slik nivå at du ikke bør starte på denne historien hvis du har annet som burde vært gjort de nærmeste dagene."
Oppland Arbeiderblad, Stina Håkensbakken Roland

 "Keplers kriminalromaner er et stykke på vei psykologiske thrillere. De er det fordi de tar for seg gjerninger som har sin opprinnelse i de svarteste kjellere i mennesker indre. Og dét gjør de så overbevisende dyktig, at de neppe har noen forfatter over seg innen den sjanger-delen i dag. (...) Kort fortalt: Romanene deres føles som nøye uthamrede
smykker. En vokter seg vel, meget vel, for å gi leserne for mye innblikk.
La oss nøye oss med å si at faktisk veves det psykologiske - for ikke å si psykiatriske - sammen med det politiske her (...)"
Knut Holt, Fædrelandsvennen

(...)den tekniske kompetansen og stålblanke skrekkfilmestetikken som får sagaen om den finskættede rikskriminalbetjenten Joona Linna til å bli en oppvisning i sterkt avhengighetsskapende skrivekunst."
På Gerhard Olsen, Aftenposten

"Framfor alt er det originaliteten i opplegget som fenger. «Sandmannen» er ikke en krim der blodet spruter, men den er ekkel i sin nådeløse konsekvens og forbryterens forrykte logikk."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Det er intenst spennande og gruvekkjande når kriminaletterforskar
Joona Linna skal felle seriemordaren Walter Jurek."
Torill Myren, Sunnmørsposten

"Det er første gangen jeg har blitt redd av åpningssekvensen i en bok. Suksess forfatterne bak pseudonymet Lars Kepler er ute med ny bok på norsk, og jeg klarte ikke å male videre på veggen før den var ferdiglest. Sandmannen er rett og slett skummelt godt skrevet."
Ingunn Larsen, Drammens Tidende

"Jeg anbefaler denne boken til alle som liker et godt grøss"
Charlotte Gulbraar, Romerikes blad

"Sandmannen , Kepler sin fjerde roman på norsk, er kanskje den beste og mest ekstremt og uhyggjeleg spennande så langt. Dramaturgien er strålande, og oppbygginga med svært korte kapittel og eit effektivt språk jagar lesaren nådelaust frå side til side."
Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland

Til toppen

Bøker i serien