Så møt meg på hjørnet klokka åtte (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 415
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788256024360
Omtale Så møt meg på hjørnet klokka åtte
Ny roman fra den kritikerroste 2019-debutanten Camilla Bøksle!

«Så møt meg på hjørnet klokka åtte» er en oppvekstroman fra 80-tallets analoge hverdag. Siv og bestevenninnen Linda er uadskillelige. Ungdomstiden er preget av Levi's 501, Det Nye, Lionel Richie, telefonering og brevveksling. Men ungdomstiden tar slutt. Alle har med ett planer for hva de skal bli, unntatt Siv. Så møt meg på hjørnet klokka åtte handler om å skulle finne seg selv, om å ønske å bli sett, om forventning, om usikkerhet og om melankolien og melodramaet som kan sette sitt preg på ungdomstiden. Og, ikke minst: om den overveldende, altoppslukende ungdomsforelskelsen.

«Så møt meg på hjørnet klokka åtte» er Camila Bøksles andre roman. Hun debuterte i 2019 med den kritikerroste romanen «Det er vakrest når det skumrer». For denne mottok hun Sørlandets litteraturpris 2020.

Utdrag fra boken:
Lukten av det nye dobbeltnummeret til Det Nye. Dunhill-mentol og tang. Vannet ute på fjorden som lå dødsens stille. Den lille, nye kriblingen fra ganen og opp i nesa etter tjæren som lå og raspet opp munnhulen innunder myntesmaken. Og så den replikken fra Linda. Som kom så lett og fint akkurat da hun reiste seg. Som om de var med i en film. Taxi Driver. Noe levd. Litt James Dean. Kevin Bacon. Christiane F. Litt sånn: jeg bryr meg, men jeg bryr meg faen ikke likevel.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Camilla Bøksle: