Rød løper (Heftet)

kriminalroman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 422
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205574878
Omtale Rød løper
«... en av årets mest fornøyelige og originale norske krimutgivelser.» Elin Brend Bjørhei, VG Kampen om penger og posisjoner dirrer under overflaten i Norsefish, nasjonens største fiskerikonsern. Men den dannede krangelen i møterommene erstattes av rå brutalitet da en av fiskeritoppene blir truffet av tre rifleskudd og faller død om.
   
Politietterforsker Rigmor Stark settes på saken. Hun er en sylskarp samfunnsøkonom med sans for storblomstrete skjørt og etterforskningsmaksimen «follow the money». Stark finner konflikter på kryss og tvers i og omkring Norsefish, etter at  en handlekraftig alfaleder har måttet vike for den nye, vakre siviløkonomen som har innvandret fra Thailand via ekteskapsmarkedet. Samtidig slåss en sint Finnmarks-fisker med storkonsernet om kvoter og levelige forhold i nord.
   
Etterforskningen fører Rigmor Stark fra Oslos finanselite til den forblåste Kardøya ytterst mot Barentshavet, der Norsefish har satt ødeleggende miljøspor. Og flere skal dø. Stavanger Aftenblad «Helle Stensbak skriver fandenivoldsk, ironisk og til tider rasende om forholdene i en mannsdominert fiskeribransje.»
Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Andre utgaver

Rød løper
Bokmål Innbundet 2021
Rød løper
Bokmål Ebok 2021
Rød løper
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Helle Stensbak:

Bøker i serien