Przewalskis hest (Innbundet)

roman

Forfatter:

Przewalskis hest er en roman om mennesker og dyr, og menneskedyret. Hvordan har vi mennesker påvirket andre arter på jorda? Hva er forskjellene på oss og dyrene? Har vi noen mulighet til å rette opp våre feil? Og hva skal til for at vi alle skal overleve?

Przewalskis hest er en høyaktuell bok i disse tider, og er den tredje boken i klimakvartetten til Maja Lunde, der Bienes historie var først ut, etterfulgt av Blå.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 553
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203364099
Omtale Przewalskis hest

St Petersburg 1881: Et skjelett av en nylig drept villhest bringes hele veien fra Mongolia til zoologen Mikhail. Han har aldri tidligere sett noe lignende. Skjelettet må stamme fra selve urhesten, som alle har trodd var utryddet. Mikhail begynner å planlegge en storstilt ekspedisjon til de mongolske steppene. Planen virker umulig, helt til eventyreren Wolff en dag står på døren. Mikhail tvinges til å forlate alt som er trygt, også det trygge i ham selv.

Mongolia, 1992: Veterinæren Karin har i mange år arbeidet for å tilbakeføre den utryddede Przewalski-hesten fra Europa til Mongolia. Nå er hun endelig nær ved å lykkes. Hun reiser til naturområdet Hustai med sønnen Mathias, som trenger å komme seg vekk fra Berlin. Siden barndommen ved Görings Carinhall, der villhestene levde i fangenskap, har disse hestene betydd noe spesielt for Karin. Men det har hatt sin pris, både den gangen og nå.

Norge, 2064: Eva tviholder på gården sin i et Europa som er i oppløsning. De fleste rundt henne har for lengst forlatt sine hjem og tenåringsdatteren Isa vil at også de skal flykte. Strømmen forsvinner, maten minker. Det er bare et spørsmål om tid før de ikke lenger vil klarer seg. Men Eva vil ikke dra, villhoppa i innhegningen venter et føll, og en dag dukker det en ukjent kvinne opp som trenger et sted å være: Louise.

Dette er en roman om mennesker og dyr, og menneskedyret. Hvordan har vi mennesker påvirket andre arter på jorda? Hva er forskjellene på oss og dyrene? Har vi noen mulighet til å rette opp våre feil? Og hva skal til for at vi alle skal overleve?

Til toppen

Andre utgaver

Przewalskis hest
Bokmål Ebok 2019
Przewalskis hest
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Przewalskis hest
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Maja Lunde:

Anmeldelser Przewalskis hest

«No er den tredje boka her, Przewalskis hest, og igjen er det ein svir å lese. (…) ein drivande flink forteljar.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Maja Lunde har finslipt suksessoppskriften i sin nye klimaroman … Przewalskis hest er den aller mest uhyggelige boka hun har skrevet til nå, men det er nok også den mest håpefulle.»
Marie Kleve, Dagbladet 

«Hennes beste hittil»
Marta Norheim, NRK

«Man må bare la seg imponere over Lundes evne til å lage overraskende plott.»
Henning Howlid Wærp, Aftenposten

«Teksten dirrer av livsglede, språket er lekent og rikt.»
May Grethe Lerum, Bok365

Til toppen