Paganinikontrakten (Innbundet)

Serie: Joona Linna 2

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Paganinikontraktet
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Joona Linna
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202318758
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Paganinikontrakten

Fotografiet

Ekteparet Alexandra og Alexander Ahndoril sjokkerte og trollbandt leserne med den nyskapende thrilleren Hypnotisøren. Nå er de tilbake med et spenningsmaraton av en roman, som garantert vil ta pusten fra deg!

Den profilerte fredsaktivisten Penelope Fernandez er på båttur sammen med kjæresten Björn og lillesøsteren Viola, da det utenkelige inntreffer. Penelope og Björn har bare vært i land et øyeblikk, men da Penelope går om bord igjen, finner hun søsteren myrdet i kahytten. Idet hun speider mot land, får hun øye på den svartkledde skikkelsen. Det er noen som er ute etter dem. En halsbrekkende flukt fra en dødelig, ukjent fiende begynner.

Marerittet
Samtidig blir en nøkkelperson innen svensk våpeneksport funnet hengt i leiligheten sin. De siste ordene han ytret var til husholdersken: ”Det er ikke noe mareritt å dø”. Politietterforsker Joona Linna oppdager at ikke alt er slik det ser ut til med dødsfallet, som i begynnelsen etterforskes som et mord.  Kanskje var det likevel slik at Palmcrona valgte å dø for egen hånd? I jakten på mulig motiv, vender til stadighet et mystisk fotografi tilbake i etterforskningen. Fire mennesker skåler i champagne foran en fiolinkvartett. Hvem er de? Hva feirer de, og hvorfor koster fotografiet stadig flere menneskeliv?

Gripende
Hvem som sto bak pseudonymet Lars Kepler var fjorårets best bevarte hemmelighet i svensk forlagsbransje. Da det endelig ble kjent hvem som hadde skrevet den banebrytende thrilleren Hypnotisøren som tok leserne og anmelderne med storm, var det flere som ble overrasket. Ikke bare var de to – et ektepar, men de var allerede etablerte og respekterte skjønnlitterære forfattere. Det er nettopp de litterære kvalitetene som kommer til sin rett i Paganini-kontrakten, og gjør at denne krimmen skiller seg ut fra mengden. De spekulative voldsskildringene er fraværende, intrigen er strammet inn, og i personsskildringene ligger en tone av vemod som gjør Paganini-kontrakten til vakker og gripende lesning, på toppen av den intense spenningen. En ren nytelse å lese!

Til toppen

Andre utgaver

Paganinikontrakten
Bokmål Heftet 2011
Paganinikontrakten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Paganinikontrakten
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Lars Kepler:

Om forfatter Lars Kepler

For et par år siden ble Sverige hjemsøkt av en mystisk krimgåte: Hvem sto bak pseudonymet Lars Kepler, forfatteren av den oppsiktsvekkende debutromanen Hypnotisøren? Etter mye spekulasjoner kom endelig sannheten for en dag: Det var ikke én forfatter, men to! Ekteparet Alexander (42) og Alexandra (43) Coelho Ahndoril  planlegger en krimserie på totalt 8 bøker, rettighetene er solgt til 30 land og filmatisering av første bok er allerede i gang.

Til toppen

Bøker i serien