Øst for Eden 1 (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Nils Lie (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2005
Innleser: Schau, Finn
Spilletid: 12:37
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: East of Eden
Oversatt av: Lie, Nils
ISBN/EAN: 9788242131706
Omtale Øst for Eden 1
I John Steinbecks univers er det et bibelsk alvor. I Øst for Eden får vi en historie som spenner over to generasjoner og skildrer den evige motsetning mellom Kain og Abel.
I første generasjon møter vi det bibelske alvoret mellom Adam Trask og hans bror Charles. Den som derimot virkelig anskueliggjør kampen mellom det gode og det onde blir kvinnen som splitter dem, Cathy Ames.
Hun er en av de uhyggeligste skikkelser i moderne litteratur, en ren hunndjevel. Etter at hun har født tvillingene Caleb og Aron, forlater hun "Adams Eden" og slår seg opp som bordellkvinne og pengeutpresser. Tvillingene får sin oppdragelse av en gammel og livsklok kineser. Deres livshistorie blir en ny parafrase over Kain og Abel-motivet, men denne gang er det en ung pike, den vakre Abra, som står mellom brødrene og spiller den avgjørende rolle i deres liv.
Steinbeck forsøker å trenge ned i de dypeste lagene av sinnet, der hvor selvbedrag slåss mot selvinnsikt. Som en skygge i livet har Adam Trask kinesertjeneren og korrektivet Lee, bæreren av påstanden om at det alltid er best å få høre sannheten, uansett hvor grusomt den treffer.

Til toppen

Andre utgaver

Øst for Eden
Bokmål Heftet 1999

Flere bøker av John Steinbeck: