Oslo-trilogien (Heftet)

filmmanus

Serie: Oslo-triologien 1-3

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 719
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
Serie: Oslo-triologien
Serienummer: 1-3
ISBN/EAN: 9788210058899
Omtale Oslo-trilogien
Eskil Vogt og Joachim Trier har fra første stund vekket internasjonal oppmerksomhet for filmene de har skrevet sammen, og som Trier har regissert. Reprise fra 2006 ble tildelt priser på en rekke festivaler, og var en stor suksess på kino i USA. I 2011 hadde Oslo, 31. august premiere i Cannes, og ble mottatt med begeistring verden over. Ti år senere ble Verdens verste menneske tatt ut i hovedprogrammet på samme festival, som første norskspråklige film på over 40 år, hvor den vant prisen for beste kvinnelige skuespiller. Våren 2022 ble filmen også nominert til hele to Oscar-priser, for beste internasjonale film, og ikke minst, for beste originale manus.

Sammen danner Reprise, Oslo, 31. august og Verdens verste menneske en løs trilogi, og for første gang er de tre manuskriptene samlet i én utgave. Alle inneholder scener og filmatiske valg som ikke ble med i de ferdige filmene. I tillegg inkluderer utgivelsen tre eksklusive samtaler om de tre filmene, og sammen med manusene gir de et unikt innblikk i de to filmskapernes metode og visjoner.

Eskil Vogt (f. 1974) er utdannet på La Fémis i Paris. Han har skrevet flere filmmanus sammen med Joachim Trier, og debuterte selv som regissør med Blind i 2014. I 2021 hadde hans andre film De uskyldige premiere på filmfestivalen i Cannes.

Joachim Trier (f. 1974) har regissert en rekke prisbelønte filmer. Verdens verste menneske ble hans andre film som deltok i hovedkonkurransen i Cannes.

Til toppen

Bøker i serien