Omriss (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 215
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Outline
Oversatt av: Øye, Agnete
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205517882
Omtale Omriss
Omriss er den første boken i trilogien som også omfatter Transitt og Kudos. En ung forfatter reiser til Aten for å holde et skrivekurs. Underveis møter hun mennesker som åpner seg for henne og forteller om livet sitt. Alle har noe de angrer på, og noe de lengter etter. Gradvis, etter hvert som lappeteppet av historier sys sammen, trer også et portrett av fortelleren fram.I mange år har britiske Rachel Cusk skildret en opplevelse av fremmedgjøring og utenforskap i møte med egen familie og kjærlighet, og hun er beundret for sin ærlighet og særegne evne til å la fiksjonen smelte sammen med den muntlige fortellingen. «Meir kan ein ikkje krevje.»
Marta Norheim, NRK «... mesterlig.»
Linn Ullmann «Rachel Cusk har med Omriss gitt et originalt litterært bidrag til moderne europeisk samlivshistorie.»
Turid Larsen, Dagsavisen «Rachel Cusks Omriss er en gjennomført velformulert roman som setter ekteskapet og forholdet mellom illusjon og virkelighet under debatt på ny.»
Atle Christiansen, Aftenposten «Rachel Cusk skriv både intelligent og gripande, analytisk og inderleg, originalt og gjenkjenneleg.»
Marta Norheim, NRK
  Kåret til en av årets beste bøker av:
The New YorkerVogueNPRThe GuardianThe IndependentGlamourThe Globe and MailKåret til en av årets ti beste bøker av The New York Times.Nominert til Folio-prisen, Goldsmiths Prize og Baileys Women's Prize for Fiction. «Den eneste måte å komme inn til Omriss' fascinerende og udefinerbare indre, er til syvende og sist å lese den.»
Financial Times «En eksepsjonell bragd.»
The Guardian «Dette må være en av de merkeligste, mest originale og urovekkende romanene jeg har lest på lenge ... Omriss er en vågal og holdningsmessig triumf i en stilistisk mesterklasse.»
The Observer

Til toppen

Andre utgaver

Outline
Engelsk Heftet 2018
Omriss
Bokmål Innbundet 2018
Omriss
Bokmål Ebok 2018
Omriss
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Rachel Cusk:

Bøker i serien