Om fest (Heftet)

Serie: Oktobers korte 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 94
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788249520961
Omtale Om fest
«Jeg kikket bort på mamma, hun satt ved et av småbordene, krøllene hennes kokte og dirret mens hun geberdet seg og lo, en av de små heklekurvene lå veltet mellom likørglass og kransekakebiter og askebegre og halvveis sammenrullede, ferdigavsungede bryllupssanger, hun så lykkelig ut.»

Klirringen i krystallglass, summingen av venners
stemmer og latter, duften og smaken av mat laget med omtanke - eller kremtingen rundt et bord der ingen vet hva de skal si til hverandre. Enten du er en festløve, eller du skyr selskapslivet som pesten, vil du finne noe å kjenne deg igjen i disse festhistoriene.

En mor med begrensede midler planlegger et overdådig bryllup for datteren; det skal feires jul på en nedslitt familiegård for første gang etter at mater familias har gått bort; en nøktern nyttårsfeiring med ostebord blir på kort varsel gjort om til en storslagen, glitrende affære; en drivende dyktig kokke har sin egen fest på storkjøkkenet, yr av arbeidsglede idet hun tilbereder dronningens ulovlig skutte svane.

Med varme og et skarpt blikk for de talende detaljene utforsker Anne B. Ragde festen, og ikke minst forberedelsene og forventingene i forkant. For er ikke det ofte nesten det beste med det hele?

Utdragene er hentet fra Berlinerpoplene, Eremittkrepsene, Ligge i grønne enger, Jeg skal gjøre deg så lykkelig og Jeg har et teppe i tusen farger.

Til toppen

Flere bøker av Anne B. Ragde:

Bøker i serien