Nullpunkt (Heftet)

thriller

Serie: Magdalena Mellomstrand og Bjørnar Nergård 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 655
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Magdalena Mellomstrand og Bjørnar Nergård
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788205478350
Omtale Nullpunkt
Store penger og brutale bakmenn. Og et spørsmål om hevn. Meglernettverk spunnet av usynlige tråder, lukrative afrikanske oljeeventyr, en gigantisk hvitvaskingsmaskin drevet av pakistansk mafia i Norge. Pengene renner inn, mens torpedoene flekser musklene, polerer balltrærne og tar på seg hanskene i påvente av nye oppdrag.En overambisiøs aksjemegler rømmer til London, forskremt og forslått. En velmenende norsk embedsmann forsvinner sporløst i den afrikanske natten. Og når da journalistene Bjørnar Nergård og Magdalena Mellomstrand begynner å grave, kravler ormene ut av bolet.Historien strekker seg fra Peshawar til London. Fra Guineabukta til Sør-Frankrike. Og til Drammens mørke portrom. Året er 2006, investorsolen skinner og finanskrisen er ikke engang en sky i horisonten.Men Nullpunkt er også et spørsmål om hevn. Destillert, nytappet og personlig. «En skikkelig økokrim ... det er fart og driv over fortellingen.»
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
Terningkast-5 «Selvsagt er handling og intriger ren fiksjon, som seg hør og bør i en vellykket spenningsroman, men såpass overbevisende er stoffet, intrigen og miljø- og personskildring skrudd sammen at man fristes til å tro at vi dessverre fornemmer alvoret i denne vellykkede kriminalromanen ... burde appellere til enhver krimleser, ikke bare her til lands, men også utenfor landets grenser.»
Finn Stenstad, Drammens Tidende «Nordahl skriver med stor detaljrikdom og treffsikre karakteristikker. Som prisbelønt gravejournalist gjennom mange år, kjenner han spillet og metodene. Han skildrer selvsikkert et hvitsnippet rottereir med brutale bakmenn og enorme gevinster.»
Torstein Hvattum, Aftenposten «Nordahl skriver med driv om tildels detaljert finansjournalistikk, i raske sceneskifter som kan ligne finalen i en dansk tv-serie.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv «Som i forrige bok, skriver Nordahl med varm og tydelig kjærlighet for Drammen. Han har gjort sin research også på andre steder, og klarer å skrive fram steder så leseren føler at hun er der. At den grumsete finansbransjen fortjener all den avslørende kritikken den kan få, også i form av spenningsbøker, er det heller ingen tvil om. Så det er definitivt rom i den norske krim- og spenningsfamilien til flere bøker med Bjørnar og Magdalena i Dagens Økonomi.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Terningkast-5 «Med Nullpunkt har Nordahl skrevet seg inn i toppdivisjonen blant norske thrillerforfattere... Nullpunkt er ypperlig sommerlektyre på regntunge dager. Drivet og tempoet i boken er så høyt at timene forsvinner av sted!»
Svend Gjeruldsen, Tvedestrandposten «Finanskrim i toppsjiktet.»
Finansfokus

Til toppen

Andre utgaver

Nullpunkt
Bokmål Ebok 2014
Nullpunkt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Bjørn Olav Nordahl:

Bøker i serien