Nostradamus' testamente (Heftet)

en Bjørn Beltø-thriller

Serie: Bjørn Beltø-serien 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 599
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788203353413
Omtale Nostradamus' testamente
Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet fra en vitenskapelig kongress i Firenze, kastes arkeologen Bjørn Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de den nådeløse munkeordenen Vicarius Filii Dei, amerikansk etterretning og et fem hundre år gammelt brorskap av bibliotekarer. Selv må de oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til den mektige Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det - for å redde livet til professoren og hans tiårige sønn.
Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer den nervesvake albinoen på sporet ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske Biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud. Om "Nostradamus testamente":

«Tom Egeland har utviklet sitt håndverk til det lekende elegante. Hvilket håndverk? Å underholde. Fortelle kan han. Presist, drivende og fornøyelig.»
Arne Guttormsen, Vårt Land

«Det er en innfløkt, temposterk og godt fortalt historie.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

«Veldreid gåtebrygg fra Norges fremste mysterieforfatter. (...) Egeland behersker spenningssjangeren bedre enn de fleste. Plottet drives fremover som en Ferrari på autostradaen, han girer plutselig ned før han igjen trykker gassen helt i bånn. (...) både ordforrådet og innlevelsen imponerer ...»
Gabriel Moro, VG (terningkast 5)

«Denne boka er et forrykende eventyr i sann Egeland-stil. Han rokker ved det absolutt mest fundamentale i menneskeheten, og jeg elsket hvert minutt av det! (...) Fortid og nåtid blir flettet sammen på en slik måte at du regelrett kan høre spenningen og mystikken stige! Jeg satt igjen med gåsehud og veldig mange tanker rundt temaet, og dette kommer jeg aldri til å glemme.Tom Egeland leverer IGJEN og jeg kan bare ta av meg hatten!»
Trine Hagen Fredriksen, Daglig leder ARK OSL Ankomst

Til toppen

Andre utgaver

Nostradamus' testamente
Bokmål Ebok 2012
Nostradamus testamente
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien