Norske kofter (Innbundet)

fra tradisjonsrike klassikere til moderne design

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 123
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292577837
Kategori: Håndarbeid
Omtale Norske kofter

Gamle og nye koftemodeller inspirert av gamle mønstertradisjoner!

Skatter fra den norske koftehistorien!

Norske kofter er utrolig populært for alle generasjoner. Kofter er tidløse og vakre, alltid anvendelig enten du kombinerer plagget med jeans eller skjørt, på jobb eller fritid. Norske kofter inneholder 39 vakre kofter strikket i vakre mønsterkombinasjoner fra tradisjonsrike klassikere til moderne design. Modellene er hentet fra mange garnprodusenter som Dale, Husfliden og Rauma i tillegg til flere private bidrag.

Mønster og oppskrifter
Alle oppskrifter oppgis i fire størrelser, og noen av koftene finnes i opptil seks størrelser.
De fleste koftene er strikket på rundpinne. Ønsker du å strikke for- og bakstykke hver for seg, finner du også veiledning på dette.
Alle koftene er strikket i garn lett tilgjengelig i hele Norge. Flere av koftene er strikket i mykeste alpakka og ren ull.

Hver oppskrift gir deg nøyaktig beskrivelse av: størrelse, valg av garn, garnalternativ, garnforbruk, pinnemål, strikkefasthet og tilbehør. Grundig beskrivelse og veiledning til hver modell.

Karen Marie Vinje har lang erfaring som journalist. Med ansvar for hobby- og håndarbeidsstoff i flere av våre ukeblader har hun hatt nær kontakt med både de håndarbeidsinteresserte leserne og våre kjente norske garnprodusenter. Karen har også vært redaktør for tidligere bøker gjennom Hobbyklubben i serien Norsk Strikk, Norsk Småstrikk, Moderne Norsk Strikk, Feminin Strikk og Eventyrstrikk.

I dag forbinder vi gjerne ordet kofte først og fremst med strikkejakker. Strikkede kofter med mønstre blir ofte også kalt lusekofte, noe som har sitt opphav i lusemønsteret som vi blant annet kjenner fra setesdalskofta.

Til toppen

Andre utgaver

Norske kofter
Bokmål Innbundet 2017
Utdrag

Kofter er i skuddet om dagen, og det vi ønsker med denne boken er å presentere både gamle og nye koftemodeller som alle er inspirert av gamle mønstertradisjoner. Tidligere ble koftene ofte strikket fram og tilbake, mens noen få ble strikket med rundt bærestykke. I Norske Kofter er de fleste strikket runt på rundpinne og klippet opp til åpning foran og til ermehull til slutt.
Vi du strikke koftene med for- og bakstykke for seg, finner du en enkel forklaring under "Nyttige tips" i boken.
Flere av de gamle modellene har Embla Forlag fått strikket opp igjen spesielt for dette prosjektet, og vi har også fått tillatelse til å redesigne tidligere gensermodeller. I tillegg til våre norske garnprodusenter, har Husfliden i Steinkjer vært en viktig samarbeidspartner. De kjenner den norske koftehistorien, følger nøye med på hva som skjer i dagens motebilde, og har kommet med mange verdifulle og faglig gode innspill. Vi takker igjen for et godt og uvurderlig samarbeid. Takk også til alle strikkerne i Trøndelag som gjorde en fabelaktig innsats. På rekordtid laget de koftemodeller av gensere, og gjorde det også mulig for oss å presentere de vakre koftene som vi har funnet fram fra garnprodusentenes gamle arkiver.

Til toppen