Normans område (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 369
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203352362
Omtale Normans område
John Richard Norman vokser opp i Oslos fineste gate, Seilduksgata på Grünerløkka, med Freia Sjokoladefabrikk i den ene enden og Christiania Seildugsfabrik i den andre, fabrikken som i sin tid leverte seilene til polarskuta Fram. I dette spennet, mellom søtsaker og oppdagerferder, dannes John Richard. At han til slutt blir en fremragende forlagsredaktør, skyldes en gave: Han vet alltid når en bok er seil og når den er sjokolade.
Da leseevnen plutselig svinner, tar John Richard tilflukt i et hus på en odde ytterst i havgapet. Her dukker en fremmed kvinne opp, og den store litteraturen blir stilt i skyggen av den store kjærligheten.

"Normans område" handler om litteraturens makt og ukjente muligheter. Men hva skjer med et menneske når fiksjonens kraft blir målt mot kjærlighetens? Er de like sterke? Og er det mulig å forene dem? Romanen ble nominert til Bokhandlerprisen 2011. "Suveren forteller!"
"Det er fortellerdyktigheten og innsikten Kjærstad formidler, særlig om lesning og litteratur, som gjør boka til et godt sted å være."
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Det glitrer av Jan Kjærstads skrivekunst også i 'Normans område'. (...) 'Normans område' var ventet å bli en av høstens store, og kommer også til å bli det."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"... en skarp, fornøyelig skildring av den litterære norske offentlighet, sett fra innsiden. For de som kjenner miljøet er det fristende å lese den som en leken nøkkelroman med satirisk blikk på forfattere, journalister og forlagsfolk ... Kjærstads mest interessante på mange år."
Terje Eidsvåg, Adresseavisen

"Visst har Kjærstad vind i seilene i denne romanen som bæres av storartede ideer."
Anne Schäffer, Bergens Tidende

"Igjen slår fantasien på ekte kjærstadsk vis gnister mot et rikt arsenal av leksikalsk kunnskap knyttet til geografi, religion og historie, musikk og film, malere, skulptører og fotografer, billedvev, arkitektur og nevrologi. Men størst av alt er selvsagt litteraturen."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Jan Kjærstad vil blåse bort det tette skydekket som henger over den norske litteraturens forestillingsverden (...) d­en er et intens­t uttrykk for forfatterens­ håpeful­l­e poetikk. Den nors­ke romanen kan l­ykkel­ig­vis­ ha l­ung­er og­ g­jel­l­er på s­amme tid­."
Bernhard Ellef­sen, Morgenbladet

"Kjærstad har et poetisk språk og nydelig setningsoppbygging. Han er en mester i å antyde og fører oss fram og tilbake i tid. (...) Hvis du er Kjærstad-fan fra før av er 'Normans område' en vinner. Hvis
du ikke kjenner forfatteren, er dette en fin anledning til å begynne."
Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad (terningkast fem)

"Boka er ei gedigen kjærleikserklæring til den store litteraturen og eit heilhjarta forsvar for litteratur og kunst i danningsspørsmålet. Og ei viktig bok i rett tid for dei som meiner at no må litteraturen på nytt få plass, tid og rom i det som før vart kalla danningsfag i skoleverket. I norskfaget, til dømes."
Ole Karlsen, Dag og Tid

"Få, om noen norsk forfatter, skriver bedre om kunstopplevelse enn han. (...) I strømmen av lettbeinte underholdningsromaner blir denne romanen (...) litterære lyspunkter i høstsesongens boktilbud. ... Fortellerkunst av klasse der forholdet mellom liv og kunst blir det sentrale. En Sareptas krukke som bokelskere kan øse av."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Dramaturgien fungerer og boken er interessant på mange plan."
Nina Kjeøy, Trønder-Avisa (femmer)

" 'Normans område' løftar opp spørsmål som burde interessere ein kvar lesande nordmann."
Marta Norheim, NRK

"Kjærstad viser nok en gang sine spesielle forteller- og dikterevner og sine store språklige ferdigheter. Her inntar vi varer fra øverste hylle."
Audun Mosevoll, Dagen

Til toppen

Andre utgaver

Normans område
Bokmål Ebok 2011
Normans område
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Jan Kjærstad: