Natthjem (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 239
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203353178
Omtale Natthjem
Mai bor sammen med sin nye familie på det lille tettstedet hun vokste opp. Her har hun funnet et gammelt hus som kan gi en følelse av ro. Sønnen Inge slites mellom sine foreldre, som etter en rettssak om omsorgen ikke lenger snakker sammen. Han søker trygghet og tilhørighet, men treffer på mennesker som ikke har forutsetning for å ta seg av ham eller se at han fortsatt er et barn. I stedet merker han nye følelser som skremmer og forvirrer ham.
"Natthjem" inneholder mange og sammensatte motiver - om hvordan det er å være foreldre og samtidig noens datter eller sønn. Og om hvordan barn alltid står i fare for å arve de voksnes historie. "Man skal være usedvanlig tykkhudet for å unngå å la seg berøre av Merethe Lindstrøms siste roman. Boken er en mollstemt beretning om frostskadede menneskesinn, stillferdig fortalt i et kompromissløst renskåret språk, som nærmest dirrer av tilbaketrengt uro."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Lindstrøm maktar å mane fram ein litteratur som ikkje slepp tak i lesaren. Med låg røyst og i eit enkelt, men ladd språk penslar ho fram ei alvorleg, sterk og klok historie om det å vera menneske." Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Til toppen

Andre utgaver

Natthjem
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Merethe Lindstrøm: